Sezgin Baran Korkmaz o otele nasıl 'çöktü'? İlk sahibinin kızı anlattı...

Sedat Peker’in, bazı gazeteciler ve firari iş adamı Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddialarıyla gündeme gelen Paramount Hotel'in ilk sahibi ortaya çıktı. Amerika'da yaşayan bir Türk olan Yasemin Victoria Uras'a göre otellerine bedelsiz olarak "çökmek" üzere kendilerine büyük ve uluslararası bir tezgah kuruldu!

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker'in Youtube videolarında bahsettiği ve hakkında çeşitli iddialarda bulunduğu Paramount Hotel'in vârisi ortaya çıktı.

Otelin bulunduğu araziyi devletten kiralayarak, inşatı yapan, işletmenin ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Yasemin Victoria Uras, Cüneyt Özdemir'e yaşadığı ilginç olayları en başından itibaren anlattı.

Otelin uzun süre elden ele "usulsüz" şekilde el değiştirdiğini belirten Yasemin Victoria Uras, "İlk sahibi olan bize bedel ödenmeden birileri bedavaya otelin üzerine çöktü, şimdi elden ele geçiriyorlar." dedi. 


Sezgin Baran Korkmaz o otele nasıl 'çöktü'? İlk sahibinin kızı anlattı...

Yasemin Victoria Uras, "Babam arsayı 50 seneliğine devletten kiraladı. Orman Bakanlığından. İşletmeye veriyoruz biz genelde. Otelci değiliz yapımcıyız. Babam burayı da yaptıktan sonra, hastalıkları da vardı, burayı ben işletemeyeceğim dedi haklı olarak." diye konuştu.

Oteli devrettikleri Suudi Arabistan Prensi'nin otelde yaşanan bir kaza nedeniyle, ailevi sebeplerden ötürü işletmeden çekilme kararı aldığını belirten Uras, bu kişinin de oteli Botır Rakhimov isimli, Rus mafyası ile ilişkili bir şahsa devrettiğini anlattı.


Sezgin Baran Korkmaz o otele nasıl 'çöktü'? İlk sahibinin kızı anlattı... - Resim : 2

Bunun kendi tercihleri olmadığının da altını çizen Yasemin Victoria Uras, "Ben ABD'de yaşıyordum, babam çok zeki zamanında çok paralar yapmış bir iş adamı, ben babamın işlerine karışmazdım, karışmam. bir terslik olduğunu da anlamamıştım. Botir geçince otelin başına terslikler başladı. Babamın otelde bir villası vardı. Baskı yapılmaya başladı babama, ödenmesi gereken kira konratına kazanamadık doğru düzgün denilerek ödeme yapılmaya başlandı. Ama bence amaç babama baskı yapıp, bezdirip buranın üzerine çökmekti. Bu benim fikrim." dedi.

BABAM UYUŞTURULMUŞTU!

Otelde yaşayan babasını ziyarete giden kız kardeşine zaman zaman zorluklar çıkartıldığını ve aile olarak bu durumdan rahatsız olduklarını dile getiren Yasemin Uras sonrasında başlarına gelen olayları şu şekilde özetledi;

"Kız kardeşim babamı görmeye otele gitmiş, almamışlar polisle girmiş. Babam sonunda bezdi. 'Satayım' dedi. Turan Avcı çıkmış 'alayım' diye. Bana 2017'de bir mesaj geldi, "Abla koş gel, otele müşteri çıktı, dolandırıcılar!"...

Ben atladım uçağa ABD'den geldim. Girdim babamın villasına, babam aşağıda yok, hemşiresi de yok. Acayip, genç Özbek kızlar garip kıyafetlerle. Babamı indirin dedim, getirdiler iskemleden sarkar vaziyatte. Benle konuşurken eli ayağı titremeye başladı, ambulans çağırdım. Pıhtı attı zannettim. Hastanede özel odası vardı.

Baktım ben Turan Avcı'nın kuzeni, dayısı vs getiriyor götürüyorlar, yalnız bırakma yok. Tehdit yok, ama babamla yalnız bırakılmıyorum. Babam tamamen uyuşturulmuş, eli ağzı kayıyor. zaten otel satacak durumu yok uyuşturulmuş vaziyette. 3 gün yoğun bakımda kaldı baktım toparladı."

Sezgin Baran Korkmaz o otele nasıl 'çöktü'? İlk sahibinin kızı anlattı... - Resim : 3

DAVA SÜRECİ

Babasını bir süre yalnız bıraktığını, sonrasında ise yeniden durumunun kötüye gittiğini gördüğünü dile getiren Yasemin Victoria Uras, bir terslik olduğunu fark ettiğini ve sonrasında olayı yargıya taşımaya karar verdiğini aktardı.


Uras şöyle konuştu;


"Atladım hemen İstanbul'a geldim kızkardeşimin avukatını aradım 'Burada yanlış işler oluyor derhal otele tedbir koymamız lazım. Babam otel satacak durumda değil'. Zehirlenme değil ama babamın uyuşturulmuş olduğunu görüyorum. Otel satamaz, dedim."

Babasının ise kendilerine "Oteli ben 100 milyon dolara sattım" dediğini, Turan Avcı'nın da CNNTurk'te katıldığı bir yayında "Ben bu oteli aldım" ifadesi kullandığını söyleyen Uras şunları kaydetti;

"Bir çek çıktı, Turan Avcı da değil, Andre Rasdyovic. Bir şoför, Turan Avcı'nın yanında çalışan. tedbir koydum, babam çok kızdı bana. Hisse rehin belgeleri kasadan çalınıp bir ay önce Çekya'ya kaçırılmış.

Babam şüpheli şekilde öldü anlaşma gününden iki hafta evvel. Şimdi mirasçı olduk, gittik baktık hisseler yok. Çek de 47 milyon dolar yine ve karşılıksız!

Karşımıza Turan Avcı da gelmedi, Bahtiyar İkramov veya Rusca adıyla, (Özbek vatandaşı) Botır Rakhimov doğum adı... İnterpolden kırmızı bültenle aranan dolandırıcılıktan, Rus mafyasının parasını aklayan adam. Sezgin Baran Korkmaz'ın yaptığı seyi yapmış. Otelin sahibiyiz, mirascısıyız ama hisselerimiz çalınmış.

Avukat aracılığıyla bizi iki kişi aramaya başladı, asıl bir kişi aramaya başladı, onun da adı Cihan Ekşioğlu.

TANKLA OTELE GİRME İDDİASI

Botır sahibi gözüküyor, bedeli ödenmemiş otelimizin. Otel aslında tapulu değil, çünkü devletten kiralık onun için Ufuk Turizm adına. Bunu da anlamadım, hiç tanımadığım bir adam bizi arayıp tehdit de ediyor, 'Siz bu otelin durumunu bilmiyor musunuz, hiçbir seye ağlanmayacaksınız alamazsanız.' diye.

Kız kardeşim 'Abla dedi Cihan Ekşioğlu otele tankla girdi' dedi. 'Babam öldüğü gün otele tankla girdi' dedi. Ekşioğlu o sırada Bodrum'da askeri kışlaların tadilatını yapıyordu, işi ben ona bağlayabildim. Bu bana söylenen, ben orada değildim."

SEZGİN BARAN KORKMAZ OLAYI

Otelin Sezgin Baran Korkmaz'a nasıl devredildiğine ilişkin detaylar da paylaşan Uras, firari iş adamının geçtiğimiz aralıkta ilan vererek, "Yeni otelimiz" notu ile otelin görselini paylaştığını belirtti.

"Baktılar bunlar otel problemli, davalar açmışım. Hızlı şekilde bunu elden çıkarmaya çalıştılar, kim alabilir Sezgin Baran Korkmaz aldı." diyen Yasemin Victoria Uras, kendisi ile yaptığı görüşmeyi ise şu sözlerle anlattı;

"Sonrasında beni aradı dedi ki, 'Ben bu oteli Kazaklardan satın aldım 42 milyon Euro'ya.

'Madem burayı aldınız bedeli ödenmemiştir. Bunu bana ödemek zorundasınız, ben istiyorum. Avukatlarımızla oturup konuşalım' dedim. 


Ses çıkmadı ondan sonra. Hisse payı davasını açtım, avukatı bu otelin bedeli 127 milyon dolardır dedi... İlk sahibine bedel ödenmeden birileri, bu insanlar bedavaya üzerine çöktü şimdi elden ele geçiriyorlar!

Birisi beni aradı 'Sezgin Baran Korkmaz Kazaklardan satın almadı' dedi, 'Rakhimov SBK'dan 30 milyon borç aldı, o borç karşılığı oteli Sezgin'e devretti' dedi."

Sezgin Baran Korkmaz o otele nasıl 'çöktü'? İlk sahibinin kızı anlattı... ile ilgili etiketler Bodrum Sedat Peker otel sezgin baran korkmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.