Sezgin Baran Korkmaz kutusundan hangi gazeteciler çıkacak?

Türkiye'nin konuştuğu SBK Holding'e düzenlenen kara para aklama operasyonu sonrası firar eden Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye'ye döneceğini söylemesine rağmen halen dönmedi. Konuyu irdeleyen gazeteci Nihat Genç ise Korkmaz ile ilişki içinde olan bazı gazetecilerin olduğunu, bu isimlerin Uğur Dündar tarafından da bilindiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen kara para aklama soruşturması kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, şüphelilerden 10'u yakalandı.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

KORKMAZ'IN BESLEME GAZETECİLERİ

 Nihat Genç, Veryansıntv'nin YouTube kanalında firari Korkmaz'ın Türkiye'de beslediği gazetecilere değindi.

Daha önce bu konuyla ilgili bir de yazı kaleme alan Genç, "Sezgin Baran denen çocuk yıllar önce baktık para dağıtıyor. Lakabını da 'Robin Hood' koymuşlar. Bu kadar para dağıtılır mı? Sonra baktık ki bunun bir sürü gazeteci ile ilişkisi var. Şimdi bunları söylesek mahkemelik oluruz. Onunla ilişkiye giren gazetecilerle benim zaten mahkemem var. Biri edebiyat dergisi çıkarıyor, biri internet sitesi çıkarıyor..." dedi.

"UĞUR DÜNDAR BİLİYOR!"

Korkmaz'ın özellikle medyaya odaklandığını belirten Genç, "Bununla oturup kalkanların kimler olduğunu, Bodrum'daki oteline kimlerin girip çıktığını herkes biliyor. Mesela çok güvenilir gazetecilerimizi ilan ettiler. Uğur Dündar biliyor, haydi yaz... Hatta bazı konuşmalarında adını da geçirir bununla ilişkide olan gazetecileri. Haydi söyleyin, niye söyleyemiyorsunuz bu adam hangi gazetecilerle niye oturdu? Buna kim Robin Hood diyor, niye diyor? Bu adamların internet siteleri var, bugün televizyonlarda programları var..." ifadelerini kullandı.

Sezgin Baran Korkmaz kutusundan hangi gazeteciler çıkacak?

" FOX TV İLE İRTİBATLARINI SÖYLESİNLER"

"ABD'nin Türkiye'de bazı medyaları fonladığı çıkmıştı ya ortaya bu da böyle bir şey. Bu da fonluyor" diye konuşan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi de kimlerin fonladığını Türkiye'nin en güvenilir gazetecileri Uğur Dündarlar, Yılmaz Özdiller, İsmail Küçükkayalar belki de Küçükkaya'nın arkadaşı Doğan Bey... Haydi söylesinler! FOX TV ile irtibatlarını söylesinler.

Nihat Genç'in yaptığı konuşma dışında bir SuperHaber'den Cengiz Er var bir o söyleyebiliyor bunu. O da isim veremiyor tabi kim verebilir. Gördünüz mü bir holding yurt dışındaki büyük kara para trafiğini Türkiye'de temizlemek için, güya solcu gazeteci, ne kadar kendisini etkili göstermek isteyen Türkiye'deki isimleri satın alıyor. İşin özeti bu..."

 

Sezgin Baran Korkmaz kutusundan hangi gazeteciler çıkacak? ile ilgili etiketler Nihat Genç Uğur Dündar Operasyon sezgin baran korkmaz SBK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.