Sezgin Baran Korkmaz haberlerine nasıl erişim engeli kararı alınıyor?

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlıklarına el konulması kararı çok konuşulmuştu. Daha sonra bu kararın geçici süreyle kaldırıldığı ortaya çıkmıştı. Bu gelişmeler üzerine Korkmaz, SuperHaber ve diğer medya organlarının konuyla ilgili 374 içeriğine mahkeme kararı ile erişim engeli getirtti. 2 gün gibi kısa sürede alınan bu karar akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Şirketine adının baş harflerini veren Sezgin Baran Korkmaz, 'bütün malvarlıklarına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konma kararı alındığı' haberlerini kaldırtmak için mahkemenin yolunu tuttu.

İstanbul Sulh Ceza Mahkemesine başvuran Korkmaz, 374 haber sitesinde ve sosyal hesaplarında kendisi ile ilgili "şaibeli olduğu" iddia ettiği haberlere erişim engelleme kararı getirtti.

Alınan kararda içeriklerin 'gerçeğe aykırı' ve 'müvekkilin itibarını haksız yere zedeleyen' ifadeler içerdiği öne sürüldü.

İKİ GÜNDE KARAR DEĞİŞTİ

Kararda, 14 Aralık tarihinde yapılan başvurunun önce reddedilmesi, ancak yapılan itiraz üzerine 16 Aralık tarihinde erişim engeli kararının alınması dikkat çekti.

Kararda yer alan ifadeler şöyle:

"Hakimliğimize ait 14/12/2020 tarih ve 2020/5698 Değişik iş sayılı kararı ile talepte bulunanın dilekçesine erişim engeli istediği URL adresleri görsellerin bırakmadığı, söz konusu erişim engeli talep edilen 374 adet URL içeriklerinin denetiminin sunulmaması nedeniyle denetiminin mümkün olmadığı, erişim engelleme taleplerinin taraflarca hazırlama ilkesine tabi olduğu gerekçesi ile talebin usulden reddine karar verildiği,

İtiraz eden Sezgin Baran Korkmaz vekili Av. Sinan Görkem Gökçe, 16/12/2020 havale tarihli dilekçesi ile dosya kapsamında reddedilen içerik engellenmesi talebine yönelik olarak engellenmesi talep edilen 374 adet URL içeriği ve İstanbul 8 Sulh Ceza hakimliğinin 2020/4728 d.iş sayılı yayın yapılmasının 5187 Kanun m.3/f.2 uyarınca yasaklanmasına ilişkin 16/10/2020 tarihli kararın sunulması ile 14/12/2020 tarihli red kararının itirazen kaldırılması ile müvekkilinin kişilik haklarına saldırılarak bununla beraber bu gerçeğe
aykırı ifadelerle müvekkilinin itibarını haksız yere zedeleyen link uzantılarında yer alan içeriklere 5651 sayılı Kanunun 9 Maddesi gereğince erişimin engellenmesine karar verilmesini talep ettiği..."

Sezgin Baran Korkmaz haberlerine nasıl erişim engeli kararı alınıyor?

BU KADAR KISA SÜREDE NASIL İNCELENDİ?

SuperHaber'de yer alan haberlerin hiçbirinde suç unsuru barınmamasına rağmen jet hızıyla değişen bu kararın nasıl alındığı ve mahkemenin yüzlerce içeriği bu kadar kısa süre içerisinde nasıl incelediği konusu akıllarda soru işareti bıraktı.

İŞTE YAYIN YASAĞI GETİRİLEN O HABERLER:

 

 

Sezgin Baran Korkmaz haberlerine nasıl erişim engeli kararı alınıyor? ile ilgili etiketler SuperHaber mahkeme sezgin baran korkmaz erişim engeli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.