Sezen Aksu'nun resmi sitesine link yönlendirme yapan siteye dava!

Sezen Aksu'nun yapım şirketi SN Müzik, Demo' albümünü haberleştirip, 'Begonvil' şarkısının YouTube yönlendirmesini paylaşan Kültür Servisi sitesine telif davası açtı. Söz konusu davanın ilk duruşması ise, 1 Haziran 2021 tarihinde İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilecek.

Kültür Servisi tarafından yapılan ve 1 Haziran'da Sezen Aksun nerede olursa olsun, Çağlayan Adliyesi'nde olacaklarını belirttikleri açıklama şu şekilde:

"BEGONVİLLER BOY VERİP, BODRUM'U YASEMENELER BASTIĞINDA BİZ HAKİM KARŞISINDA OLACAĞIZ"

Sezen Aksu, YouTube’a özel hazırladığı albümü haber yaparken YouTube yönlendirmesine yer veren bir kültür gazetesine resmen telif davası açtı. 1 Haziran’da, begonviller boy verip, Bodrum’u yasemenler bastığında, Sezen Aksu nerede olur bilinmez, biz Çağlayan Adliyesi’nde hakim karşısında olacağız" 

"UZLAŞMAYA VARMAYACAĞIZ"

Söz konusu telif davası açılmadan kısa bir süre önce, Kültür Servisi'nin bir arabulucu tarafından arandığı ifade edilen açıklamada, 11 bin TL 'uzlaşma bedeli' talep edildiği kaydedildi. Diğer taraftan kültür servisi, telif hakkı ihlalinde bulunmadıklarını ve bu sebeple herhangi bir uzlaşmaya varmayarak mahkemede kendilerini savunacaklarını belirtti.

Haberin üzerinden 8 ay geçtikten sonra Sezen Aksu’nun yapım şirketi SN Müzik Yapım’ın şikayeti üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden aranarak ifade vermelerinin istendiği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PAYLAŞIM, HERHANGİ BİR TİCARİ KAZANÇ GÜDÜLMEKSİZİN YAPILMIŞTIR"

“SN Müzik Yapım, Aksu’nun şarkısının YouTube yönlendirmesine (embed koduna) sitemizde yer verdiğimiz için telif hakkı ihlali gerekçesiyle gazetemizden şikayetçi olmuştu. Emniyet’te verdiğimiz ifadede ‘Bu paylaşım herhangi bir ticari kazanç ve amaç güdülmeksizin yapılmıştır. Sitemize girerek ilgili linke tıklayan nihai kullanıcı zaten demoyu (şarkı Aksu’nun ‘Demo 2′ albümündendi) müştekinin kendi YouTube kanalından izlemektedir’ açıklamasında bulunduk. (İfadeye çağırılmamızın ardından ‘Eksik olsun!’ diyerek haberi sitemizden kaldırdık)”

Diğer taraftan, bugünkü köşe yazısında söz konusu davaya dikkat çeken Günaydın yazarı Mevlüt Tezel, "Sezen Aksu'nun Davadan Haberi Var mı?" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"SEZEN AKSU'NUN DAVADAN HABERİ VAR MI?"

"Sezen Aksu'nun yapım şirketi SN Müzik, 'Demo' albümünü haberleştirip, 'Begonvil' şarkısının YouTube yönlendirmesini paylaşan Kültür Servisisitesine telif davası açtı.
Dava konusu haber 2018 tarihli ve haber, Aksu'nun albümünü tanıtıyor. Haberde 'Begonvil' şarkısını şuradan dinleyebilirsiniz' diye yönlendirme yapılan yer de; Aksu'nun kendi YouTube adresi.

Aksu zaten bu şarkıyı dinlemeye kendisi açmış, dava açılan kültür sanat sitesi okuyucularını sanatçının resmi kanalına yönlendiriyor.

Ancak Aksu'nun 'telif haklarımın peşine koş' diye yetki verdiği hukuk firması, bir kültür sanat sitesine dava açıyor. Pardon açmadan önce "Şu kadar ücret ödeyin, dava açmayalım" diyorlar. İşini doğru yaptığına inanan Kültür Servisi sitesi de haliyle ödeme yapmıyor. Sonuçta dava açılıyor. Muhtemelen açılan davadan Aksu'nun haberi yoktur ama olmalı. Ne yani klasik bir albüm haberi de yapamayacak mı gazeteciler?"

 

Sezen Aksu'nun resmi sitesine link yönlendirme yapan siteye dava! ile ilgili etiketler Anayasa Mahkemesi Sezen Aksu minik serçe SN Müzik Sezen Aksu Demo
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.