Şeytanın aklına gelmez! FETÖ'nün 1 dolarlarının sırrı çözüldü

Darbeci asker ve sivillerin üzerinden çıkan 1 dolarların izini süren güvenlik birimleri önemli bir ipucu yakaladı. MİT’in deşifre ettiği Bylock yazışmalarından 1 dolarların üzerlerindeki seri numaraların ne işe yaradığı belirlendi.

FETÖ'nün kullandığı Bylock'un şifrelerinin MİT tarafından kırılmasıyla, örgütün karanlık dehlizlerine de girildi.

Güvenlik birimleri ise örgütün kullandığı akıl almaz yöntemlerden birine, FETÖ'cülerin habarleşme için kullandığı Bylock programından ulaştı.

FETÖ elemanları deşifre edilirken, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine katılan elemanlarının üzerindeki 1 doların sırrı çözüldü.

Serverı ABD'de bulunan Bylock sisteminden sızan yazışmalarda FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişimindeki generaller başta olmak üzere, üst düzey örgüt üyelerinin üzerlerinde ve evlerinde bulunan 1 dolarlardaki seri numaralarının İsviçre bankalarında açılan Eurobond hesaplarına ait olduğunu tespit etti.

Hesaplar 15 TEmmuz'dan sonra açıldı

Üst düzey güvenlik görevlisinin Karar'a verdiği bilgilere göre, örgüt, İsviçre bankalarında bazı darbeci generaller ve üst düzey FETÖ yöneticileri adına 15 Temmuz darbe girişiminden önce Eurobond hesaplar açtı.

Bu hesapların şifreleri de darbecilere dağıtılan 1 dolarların seri numaraları olarak belirlendi.

Örgüt, üyelerine dağıttığı dolarlarla hem FETÖ üyelerinin darbe gecesi ve sonrasında birbirini tanımasını hem de İsviçre’deki bankalarda açılan hesaplara ulaşmasını sağlayacaktı.

İsviçre bankalarına soruldu

Güvenlik birimleri, FETÖ’nün gizli yazışma ağı Bylock programında bu bilgiyi tespit ettikten sonra harekete geçti.

FETÖ'nün açtığı hesaplar İsviçre’deki bankalara soruldu. Bu şifrelerin bankalardaki hesaplarla uyuşup uyuşmadığının araştırılması ve yanıt verilmesi istendi.

Güvenlik birimleri, İsviçre bankalarından henüz yanıt gelmediği için bilgiyi kesin olarak açıklamıyor.

Eurobond hesabı nedir? Bond, devlet ya da şirketlerin, kendi ülkeleri dışında kaynak sağlamak amacıyla, uluslararası piyasalarda yabancı para birimleri üzerinden satışa sundukları, genellikle uzun vadeli borçlanma aracı. Birikimlerini yabancı para cinsinden yatırım araçlarında değerlendirmeyi tercih eden ve uzun vadeli (genelde 5-30 yıl ) yatırım yapmayı düşünen kişi ve kuruluşlara yönelik bir çeşit tahvil ihracı. AB merkez bankası ve birliğe üye ülkelerin hazineleri tahvil ihracını Euro üzerinden yapıyor. Bu tahvillere de Eurobond deniyor.

Suyun ötesinden gelen bereket!

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, 1 dolar banknotları örgüt için simge olarak kullanıyor. Çocuklara bile harçlık olarak 1 dolar veriyor. Gülen'in verdiği 'okunmuş' banknotlar terör örgütü içinde simge olarak kullanılırken 'bereket' olarak da görülüyor.

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan bazı FETÖ'cülerde ele geçirilen dolarların bulunduğu zarfın üzerinde 'su ötesinden gelen bereket' ifadesi dikkat çekmişti.

Kimlerin üzerinden çıktı?

FETÖ’cü asker ve sivil, birçok darbecide 1 dolar ele geçirildi. Hücre yapılanması nedeniyle birbirlerini tanımayan örgüt üyelerinin aynı safta olduklarını belli etmeleri için verilen 1 dolarların ele geçirildiği bazı isimler şöyle:

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk'ün damadı Yarbay Hakan Karakuş'un evinde 69 adet 1 dolar bulundu.

Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka'nın odasında bir dolarlık metal para ele geçirildi.

Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazaslan'ın odasında ise "F serisi" 1 dolarlık banknot ele geçirildi.

Hava Harp Okulu Destek Komutanı Albay Yusuf Özdemir, darbe günü okulda rütbeli ve rütbesiz askerlere sarı zarf içinde ‘F serisi’nden 1'er dolar dağıttı. Dolarlar darbe girişimi başarısız olunca ele geçirildi.

‘F serisi’ dolarlardan bir tanesi, darbe girişiminden tutuklanan sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldanlı'nın üzerinden de çıktı.

Kırklareli'nde 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli başçavuş Özcan Şahanoğlu, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığı'nda bazı askerlerde de 1 dolar ele geçirildi.

Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Sakarya Erenler İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Ümit Ahlat ve İstihbarat Şube Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 11 askerin üzerinden de 1 dolar çıktı.

Muş Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet Amiri Beyhan Ceylan, Elazığ'da gözaltına alınan 18 emniyet mensubu, eski Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Ç., Çukurova, Kanuni, İstanbul ve Namık Kemal Üniversitelerinde çok sayıda akademisyende de 1 dolar ele geçirildi.

Eski vali Şehabettin Harput'un evinden de 1 dolar ele geçirildi. Harput 1 doların hac dönüşünden kaldığını savundu.

Üzerinden 1 dolar çıkan FETÖ'cülerin bazıları bunlar. Banknotun ne işa yaradığını özetleyen görüntü ise darbe gecesi kameralara yansıdı. Kayıtta bir komutan kendisini gözaltına almak isteyen darbeci askere 1 dolar gösteriyordu...

15 Temmuz gecesi Moda Deniz Kulübü'ndeki düğüne üst düzey komutanlar katılmıştı.Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal ve havacı generaller de oradaydı. Darbeci askerlerin düğünü basıp, komutanları gözaltına aldı. Ancak Tuğgeneral Cemal Akyıldız askerlere cebinden çıkardığı 1 doları gösterdi ve serbest kaldı.

Üst düzey FETÖ'cülere F serisi

Örgütün hiyerarşik yapısı içinde Fethullah Gülen'in isminin baş harfi olan "F" harfi seri numarasında bulunan dolarlar en üst düzey isimlere veriliyor.

Peki harfler ne manaya geliyor kimleri sembolize ediyor? İddiaya göre bu 1 dolarlar Fethullah Gülen tarafından okunup üflenmiş. Dolarlar üzerindeki her harfte örgüt içindeki konumunu gösteriyor.

F HARFİ: Yüksek rütbeli askerler ve il imamları ve polis amirlerini,

J ve C HAFRLERİ: Düşük rütbeli FETÖ askerlerini

E ve S HARFLERİ: FETÖ okullarında görevli eğitimciler ile akademisyenleri

B HARLERİ: FETÖ öğrencilerine veriliyor.

KARAR

Şeytanın aklına gelmez! FETÖ'nün 1 dolarlarının sırrı çözüldü ile ilgili etiketler FETÖ ByLock MİT 1 dolar İsviçre banka
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.