'İktidar olursak liyakate bakacağız CHP'liler tabi ki öncelikli'

Katıldığı bir canlı yayında kendisine yöneltilen 'İktidara gelirseniz liyakate bakacak mısınız? Kadrolaşacak mısınız?' sorusuna yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ''Öncelik partililerimizin olacaktır'' ifadelerini kullandı. Torun'un sözleri, 1995'te Adalet Bakanı olarak görev yaptığı sırada, ''MHP'li faşistleri ve Refah Partilileri mi işe alacaktım'' diyen CHP'li Mehmet Moğultay'ı akıllara getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Halk TV'de yayınlanan Günaydın Türkiye isimli programda sunucu Savaş Kerimoğlu'nun konuğu oldu.

Burada Kerimoğlu tarafından kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Torun, açıklamalarıyla sosyal medyada bir hayli tepki çekti.

Kerimoğlu'nun, ''Eğer iktidara gelirseniz liyakate bakacak mısınız? Kadrolaşacak mısınız? Partililer kadro isteyecektir'' sorusuna yanıt veren Torun, liyakate bakacaklarını fakat önceliğin partililerde olacağını açıkladı. 

TORUN, CHP'Lİ MOĞULTAY'IN İZİNDE

Bu açıklamalar özellikle 1994-95 yılları arasında 50'nci hükümet döneminde yapılan kadrolaşmayı ve Adalet Bakanı olarak görev yapan CHP'li Mehmet Moğultay'ın açıklamalarını akıllara getirdi. 

Moğultay Türk siyaset tarihine geçen CHP İstanbul İl Kongresi'ndeki açıklamasında, ''Ben, Tuncelilileri, Karslıları, Siirtlileri almayacaktım da MHP'lileri mi, RP'lileri mi alacaktım'' ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

 

'İktidar olursak liyakate bakacağız CHP'liler tabi ki öncelikli' ile ilgili etiketler CHP Adalet Bakanı mehmet moğultay seyit torun liyakat kadro

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.