Şeyh Cerrah mahallesinde yabancı aktivistlere sert İsrail müdahalesi!

Şeyh Cerrah mahallesi Mayıs ayındaki olayların kıvılcımının çıktığı hem stratejik hem de tarihi bir mahalle. İsrail askerleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te, Şam Kapısının hemen dışında yer alan Şeyh Cerrah Mahallesi’nde tahliye edilmek istenen Filistinli aileler ile dayanışma için gelen yabancı aktivistlere müdahale ederek, 1 yabancı aktivisti gözaltına aldı.

İsrail güçlerinin, Doğu Kudüs'te yer alan Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin tahliyesine karşı çıkan göstericilere yönelik sert müdahalelerine bir yenisi daha eklendi.

ŞEYH CERRAH MAHALLESİ NEDEN OLAYLARIN ODAĞINDA?

Şeyh Cerrah mahallesi, tarihi olarak önemli olduğu kadar, stratejik olarak da çok önemli: Eski Kudüs'ün Müslüman mahallesinin hala yoğun olarak Filistinlilerin yaşadığı Doğu Kudüs'e açılan tek kapısı olan Şam Kapısı'nın hemen dışındaki bir yerleşim. 

İSRAİL ASKERİNİN ALIŞILDIK HALİ

İsrail güçleri tarafından evlerinden tahliye edilmek istenen Filistinli ailelere destek olmak için onlarca yabancı aktivist, Şeyh Cerrah Mahallesi'nin girişinde bir araya geldi. Daha sonra ellerinde taşıdıkları Filistin bayrakları ve İsrail'i kınayan pankartlar ile Şeyh Cerrah Mahallesi’ne girmek aktivistler, İsrail askerlerinin sert müdahalesine hedef oldu.

Müdahale sırasında birçok aktivisti darp eden İsrail askerleri, Filistin bayrağı taşıyan bir aktivisti ise göstericilerin tüm tepkilerine rağmen gözaltına aldı.

28 AİLE 1956'DAN BERİ OTURDUKLARI EVLERDEN ATILMAK İSTENİYOR

Öte yandan Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan 28 Filistinli aile, 1956 yılından beri ikamet ettikleri evlerinden tahliye edilme riskiyle karşı karşıya.

İsrailli yerleşim grupları, evlerin 1948 yılından önce Yahudilere ait olan araziler üzerine inşa edildiğini iddia ederken, mahalle sakinleri ise bunu reddediyor.

 

Kaynak: İHA

Şeyh Cerrah mahallesinde yabancı aktivistlere sert İsrail müdahalesi! ile ilgili etiketler Kudüs Filistin İsrail polis Şeyh Cerrah mahallesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.