Şeyh Ali Sufi Ayasofya'da cuma namazı kıldıracak

İslam dünyasının önemli alimlerinden Somalili Şeyh Abdul Rashid Ali Sufi'nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde cuma namazı kıldırmak için seçildiği belirtildi. Somali'de birçok ilahiyatçı yetiştiren, bu amaçla birçok okul ve enstitü kuran Al-Şeyh Ali Sufi'nin oğlu olan Abdul Rashid ülkenin ve İslam dünyasının en tanınmış hafızlarından biri.

86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Somali'nin ve İslam dünyasının en önemli alimleri arasında sayılan Şeyh Abdul Rashid Ali Sufi'nin cuma namazı kıldıracağı belirtildi. 

Şeyh Ali Sufi Ayasofya'da cuma namazı kıldıracak

Ayasofya'da cuma namazı kıldıracak Abdul Rashid aynı zamanda İslam dünyasının önde gelen hafızları arasında.

1964'te Somali'de dünyaya gelen Şeyh Abdul Rashid Ali Sufi, ülkede birçok ilahiyatçı yetiştiren, İslam dinini ve Kur'an-ı Kerim'i öğretmek için birçok okul ve enstitü kuran Al-Şeyh Ali Sufi'nin oğlu. Mogadişu'nun ünlü camisi de onun adını taşıyor. 

ALİ SUFİ'NİN HAYATI

Abdul Rashid Ali Sufi, Kuran-ı Kerim’i daha on yaşındayken ezberledi. Yeteneğini borçlu olduğu belirtilen babası, Abdul Rashid'e, Kuran-ı Kerim ve Fıkıh’ın farklı yorumlarını öğretti.

Abdal Raşid Ali Sufi, 1981 yılında Mısır’a gidip, Kur’an Enstitüsüne kaydoldu. Buradan yüksek derece ile sertifika alan Abdul Rashid aynı zamanda El Azhar Camii’nde çalışmalar yürüttü.

Kur'an-ı Kerim'i okuyuş tarzı nedeniyle Şeyh Muhammed İbn İsmail El Hamdani tarafından iki derece verildi.

Abdul Raşid Ali Sufi babasının adını taşıyan camide de birçok ibadete öncülük etti. Daha sonra Kur’an bilimlerini öğretmek için birçok Arap ülkesine ziyaretlerde bulunan Abdul Rashid. Mısır’da, Katar’da birçok yerde vaaz verip eğitimler yaptırdı.

Şeyh Ali Sufi Ayasofya'da cuma namazı kıldıracak ile ilgili etiketler Somali Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Abdul Raşid Ali Sufi hafız cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.