Seyfettin Selim "Ağa"lığı kimseye bırakmıyor... Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim kimdir?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın güreş ağalığı ihalesini mevcut ağa Seyfettin Selim 1 milyon 22 bin lira bedelle kazandı. Bu sonuçla 13. kez Kırkpınar Güreş Ağası olan Selim, peygamber sporu güreşlere ağalık yapmanın onurunu yaşadığını ifade etti.

Sarayiçi Er Meydanı'nda başpehlivanlık yarı final güreşleri sonrası Kırkpınar Güreş Ağalığı ihalesi yapıldı. Ağalık sembolü koçu almak için ihaleye mevcut güreş ağası Seyfettin Selim katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ağalığın sadece para ile olmadığını yürek ve memleket sevdası olması gerektiğini Güreş Ağası Selim'de de bunların olduğunu belirterek, ihaleyi 661 bin liradan açtı.

Seyfettin Selim de 1 milyon 22 bin lira bedelle 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığını kazandı. Bu sonuçla 13. kez Kırkpınar Güreş Ağası olan Selim, peygamber sporu güreşlere ağalık yapmanın onurunu yaşadığını ifade etti.

Seyfettin Selim "Ağa"lığı kimseye bırakmıyor... Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim kimdir?

KIRKPINAR GÜREŞ AĞASI SEYFETTİN SELİM KİMDİR?

01 Ağustos 1967 doğumlu Seyfettin Selim, Sakaryalıdır. Kaynarca İlçesinde dünyaya gelen Kırkpınar Ağası, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak büyümüştür. Seyfettin Selim "Selim İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" kurucusudur. Amelelikten patronluğa yükselen başarılı iş adamı, Yağlı güreş tutkusuyla biliniyor.

2008-2016 tarihleri arasında yağlı güreş ağalığı, güreş müsabakaları sponsorluğu, kick boks müsabakaları sponsorluğu yaparak Türk sporunun gelişmesinde tartışmasız katkıları mevcuttur.

Cumhuriyet tarihinin en fazla Kırkpınar Ağalığını yapan Seyfettin Selim 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2021 yıllarının Kırkpınar Ağası olarak tarihe geçti.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağası, 13 yıl Kırkpınar Ağalığı yapan ve ebedi 3 altın kemerin sahibi olan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in, Edirne'ye kazandıracağı Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin temeli 6 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen törenle atılmıştır.

Seyfettin Selim "Ağa"lığı kimseye bırakmıyor... Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim kimdir? ile ilgili etiketler kırkpınar kırkpınar yağlı güreşleri Seyfettin Selim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.