Seyahate çıkmadan önce aşı olmayı unutmayın

Gideceğiniz bölgeye veya ülkeye göre bazı hastalıklardan korunmak için tek yol; hem kendinizi hem çocuğunuzu mutlaka aşılatmak...

Yaz mevsimine sayılı günler kala tatil planları yapılmaya başlandı. Ancak özellikle yurt dışına çıkacak olanların seyahatten önce yaptırması gereken bazı aşılar var. Zira gerek tatil gerekse iş amaçlı çıkılacak yurtdışı seyahat, keyifli başlamasına karşın bazen o ülkede kapılan bulaşıcı bir hastalıktan dolayı ölüme bile neden olabiliyor.

SEYAHAT PLANINDAN 6-8 HAFTA ÖNCE DOKTORA BAŞVURULMALI

Bu nedenle gideceğiniz bölgeye veya ülkeye göre bazı hastalıklardan korunmak için hem kendinizi hem çocuğunuzu mutlaka aşılatmanız gerekiyor. Seyahat planından yaklaşık 6-8 hafta önce doktora başvurularak gerekli bilgilerin alınması çok önemli.

GİDECEĞİNİZ YERDEKİ BULAŞICI HASTALIKLARA KARŞI AŞI OMAK ŞART!

Seyahat öncesi yapılacak aşı, gidilecek ülkede mevcut bulaşıcı hastalıklara karşı korunmada en önemli silah! Gerek yetişkin gerekse çocuk altta yatan sağlık problemi bulunmayan kişilerin dahi mutlaka aşı olması gerekiyor. Zira aşı sayesinde vücut kendine zarar verebilecek mikropları önceden tanıyor; bu mikropla karşılaştığında da hızlıca bağışıklık sistemini devreye sokarak savunmayı oluşturuyor. Bulaşıcı hastalıklara bağlı ölümleri önlemede aşı, yeri geldiğinde antibiyotiklerden bile daha etkili oluyor. Üstelik aşılar sadece yaptıran kişileri korumuyor, hastalığın ülkeye döndükten sonra diğer kişiler arasında yayılmasını da önleyerek tüm toplumu koruyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen aşıların uygulanmasının yanı sıra kişinin yanında bulundurması gereken ilaçlar ve malzemelere yönelik hazırlıklarını da yapması gerekiyor.

ÖKSÜREN KİŞİLERDEN UZAK DURMAK, ORTAMI HAVALANDIRMAK, MASKE TAKMAK, ELLERİ SIK YIKAMAK..

Seyahat planından yaklaşık 6-8 hafta önce doktora başvurularak gerekli bilgilerin alınması çok önemli. Peki ya son dakika seyahati ise? Bu durumda kişilerin gerek seyahatte gerekse döndükten sonra ateş ve gribal enfeksiyon yakınmalarıyla karşılaşmaları durumunda mutlaka sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekiyor. Öksüren kişilerden uzak durmak, ortamı pencere ve kapı açarak havalandırmak, maske takmak ve elleri sık yıkamak da büyük önem taşıyor.

Seyahate çıkmadan önce aşı olmayı unutmayın ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.