Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? 3 Haziran'da seyahat yasağı bitecek mi?

Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altın alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önlemlerinin arttırılmasına neden oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası uçak ve otobüs seferleri yasaklanmıştı. Çoğu kişi normalleşme dönemine girilmesi ile seyahat yasağının ne zaman kalkacağını merakla araştırmaktadır. Peki, Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? 3 Haziran'da seyahat yasağı bitecek mi? Detaylar haberimizde...

seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 virüsü dünya genelinde çoğu ülkede ölümlere sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 4.397 kişi hayatını kaybetti. Sağlık önlemleri kapsamında şehirler arası seferler iptal edilmişti. Vatandaşlar normalleşme dönemine girilmesi ile şehirler arası yolların ne zaman açılacağını ve seyehat yasağının ne zaman biteceğini merakla araştırmayı sürdürmektedir. Peki, Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? 3 Haziran'da seyahat yasağı bitecek mi? Detaylar haberimizde...

Düzce Otoyol gişeleri için yeni tarih verildi - Son Haberler ...

SEYAHAT  YASAĞI NE ZAMAN KALKIYOR?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta şehirlere giriş-çıkış yasakları getirilmişti. Yeni normal döneme geçişle ilk olarak 7 il ve ardından da 9 ilde seyahat yasağı kaldırılmıştı. İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 15 ilde ise giriş-çıkış yasağı 3 Haziran'a kadar uzatılmıştı.

Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bu illerde önümüzdeki bir hafta yeni vaka ve ölüm sayılarına bakılarak adım atılacak. Veriler ve Bilim Kurulu'ndan çıkacak tavsiye kararları da dikkate alınarak 15 şehirde giriş-çıkış yasaklarının 3 Haziran'da kaldırılması planlanıyor. Virüsün yayılmasında olumsuz bir seyir durumunda ise il bazında yasakların sürebileceği belirtiliyor. Bu şehirlerde de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları'nca il geneli, ilçe veya bölgesel bazda yasaklar uygulanabilecek.

Tedbirler kapsamında vatandaşların kullanımına kapatılan park, bahçe, sahil bantları, mesire ve ören yerleri, piknik alanları da tekrar açılıyor.

İllerdeki veriler ve salgının yayılma durumuna göre vatandaşlar maske takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak bu alanları kullanabilecek. Risk durumunda İl İdare ve Pandemi Kurulları'nca bu alanlara geçici süreli yasaklar konabilecek.

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.