Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Şehirler arası yollar ne zaman açılır?

Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altın alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önlemlerinin arttırılmasına neden oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası uçak ve otobüs seferleri yasaklanmıştı. Birçok kişi seyahat yasağının ne zaman biteceğini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Seyehat yasağı ne zaman bitecek? Şehirler arası yollar ne zaman açılır? Detaylar haberimizde...

Seyahat yasağı ne zaman bitecek?  Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 virüsü dünya genelinde çoğu ülkede ölümlere sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 1.198 kişi hayatını kaybetti. Sağlık önlemleri kapsamında şehirler arası seferler iptal edilmişti. Vatandaşlar şehirler arası yolların ne zaman açılacağını ve seyehat yasağının ne zaman biteceğini merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Şehirler arası yollar ne zaman açılır? Detaylar haberimizde... 

SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Mart ayında İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valililiğine virüsü tebdirleri kapsamında şehirler arası otobüs yolcu taşımacılığına ilişkin genelge yayımladı. Bu genelge içerisinde şehirler arası yolculukların valilik izni ile yapılabileceği duyuruldu. Daha sonra yapılan açıklamada seyahat izin belgesi başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı. Özel araçları ile il dışına zorunlu yolculuk yapacak vatandaşlar da e-Devlet Kapısı üzerinden İçişleri Bakanlığı hizmetlerinden “e-Başvuru” ile seyahat izin belgesi başvurularını yapabilirler. Şehirler arası yolların ne zaman açılacağı ile ilgili bir açıklama bulunmuyor.

Düzce Otoyol gişeleri için yeni tarih verildi - Son Haberler ...

İzin belgesi

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklardır. Talebi uygun görülenlere “şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi” belgesi düzenlenecektir.

Seyahat İzin Kurulu vali/kaymakamın belirleyeceği kamu görevlisinin başkanlığında, emniyet temsilcisi, belediye temsilci, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası temsilcisi yoksa konuya ilişkin sivil toplum temsilcisinden oluşacaktır. Bu kurullar otogarlarda görev yapacak, bu amaçla görevin niteliğine uygun yerlerin tahsis edilmesi sağlanacaktır.

Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak.

 

 

Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Şehirler arası yollar ne zaman açılır? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona 2020 uçak Araç şehirler arası Şehirlerarası otobüs otobüs seferleri seyehat sefer izin izin belgesi şahsi araç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.