Seyahat severlere iyi haber! Turistik Doğu Ekspresi'nin ne zaman seferlerine başlayacağı belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, pandemi nedeniyle seferlerine ara verilen Turistik Doğu Ekspresi’nin 15 Aralık’ta yeniden yolcularla buluşacağını duyurdu. Ankara-Kars arasındaki ilk Turistik Doğu Ekspresi Ankara' dan 15 Aralık Çarşamba, Kars'tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TCDD Taşımacılık A.Ş. işbirliğinde turizme katkı amacıyla hayata geçirildiğini, ilk seferin ise 29 Mayıs 2019’da yapıldığını anımsattı.


ANKARA'DAN 15 ARALIK'TA, KARS'TAN 17 ARALIK'TA HAREKET EDECEK

Pandemi nedeniyle seferlere 2020 Mart ayının ortasından itibaren ara verildiğini hatırlatan Karaismailoğlu, “Ankara-Kars arasındaki ilk Turistik Doğu Ekspresi Ankara' dan 15 Aralık Çarşamba, Kars'tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek. Trenler Ankara'dan Çarşamba, Cuma; Kars'tan Cuma ve Pazar günleri hareket edecek. Karşılıklı olarak haftada iki tren işletilecek” dedi.


“Ankara’dan saat 15.55’te, Kars’tan 22.20’de hareket edecek Turistik Doğu Ekspresi’nin, sefer ve vagon sayısı, yolcu talebi doğrultusunda belirleniyor” diyen Karaismailoğlu, trenin sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluştuğunu kaydetti.

Seyahat severlere iyi haber! Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlerine başlıyor


İlk seferinden bu yana Turistik Doğu Ekspresi’nde 37 bin yolcunun seyahat ettiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, Ankara-Kars güzergahının, seyahat yazarları tarafından dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri seçildiğini ifade etti.

Seyahat severlere iyi haber! Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlerine başlıyor

Bin 300 kilometrelik Ankara-Kars parkurunun 31 saat 40 dakika, Kars-Ankara parkurunun da 32 saat 37 dakikada tamamlandığını ifade eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Yolcular farklı lezzetleri tadarken, tarihi ve kültürel değerleri görme imkanına kavuşuyor. Turistik Doğu Ekspresi sadece Kars’ın değil, güzergahında bulunan Sivas, Erzurum ve Erzincan’ın keşfedilmesi için de fırsatlar sunuyor. Turistik Doğu Ekspresi, Ankara - Kars arasında; İliç ve Erzurum’da, Kars-Ankara arasında; Erzincan, Divriği ve Sivas’ta 3’er saat durarak grup ve bireysel olarak seyahat eden yolculara turistik yerleri gezme imkanı sağlıyor. Söz konusu istasyonlarda duran tren, yolcularını Karanlık Kanyon, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Ani Arkeolojik alanı Divriği Ulu Camisi, Gök Medrese'nin de aralarında bulunduğu doğal ve kültürel mirası keşfe çıkarıyor. Seyahat severler, tarihi zenginliğin yanında gastronomik zenginliğe de şahitlik etme fırsatı yakalıyor.”

Seyahat severlere iyi haber! Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlerine başlıyor

Seyahat severlere iyi haber! Turistik Doğu Ekspresi'nin ne zaman seferlerine başlayacağı belli oldu ile ilgili etiketler Doğu Ekspresi Tren Kars tatil Ankara turistik doğu ekspresi tren yolculuğu kars tatili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yolculuk kış tatili

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.