Seyahat izin belgesi nasıl alınır? SMS ile E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alma

Seyahat izin belgesi nasıl alınır sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından şu günlerde yeniden araştırılmaya başlandı. Normalleşme süreci ile birlikte düşük riskli illerde şehirler arası seyahat yasağının kaldırılıp kaldırılmadığı da merak edilir oldu. Peki, seyahat izin belgesi nereden ve nasıl alınır?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşme sürecine girildikten sonra ‘Seyahat izin belgesi nasıl alınır?’ sorusuna cevap arandı. Mart ayının ilk günlerinden itibaren her ilin belirli bir risk grubuna ayrılmasından sonra vatandaşlar da şehirler arası seyahat yasaklarının kaldırılıp kaldırılmadığını sorgular oldu. Peki, E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi SMS ile nasıl alınır?

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi, ALO 199 Vefa Sosyal destek hattından ya da e-Devlet üzerinden alınabilmektedir. E-Devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmak gereklidir.

Seyahat izin belgesi nasıl alınır? SMS ile E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alma

Girişin yapılmasının ardından İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e - Başvuru” kısmına girilir. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form doldurulur. 65 yaş üstü vatandaşların bu belgeyi alması gerekmektedir.

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Seyahat izin belgesi nasıl alınır? SMS ile E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alma ile ilgili etiketler e-Devlet SMS seyahat izin belgesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.