Şevval Sam'dan İstanbul Sözleşmesi provokasyonu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Türkiye, 2011 yılında ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden çıktı. Kadın hakları konusu LGBT odaklı tartışmalardan kurtarmak amacıyla alınan bu kararın ardından, FOX TV'nin Yasak Elma dizisi oyuncuların Şevval Sam, söz konusu kararı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla provokasyon amaçlı kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Türkiye, 2011 yılında ilk imzacısı olduğu İstanbul sözleşmesi'nden ayrıldı. Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

Şevval Sam'dan İstanbul Sözleşmesi provokasyonu!

KARARI PROVOKASYON AMACIYLA KULLANDI

Söz konusu kararın yayınlanmasının ardından, FOX TV'de yayınlanan Yasak Elma dizisinin oyuncularından Şevval Sam'ın, sosyal medya hesabından provokasyon amaçlı yaptığı paylaşım dikkat çekti:

Şevval Sam'dan İstanbul Sözleşmesi provokasyonu! - Resim : 2

"Haydi herkes dövüş sporlarına yazılsın! Ortaçağa dönüyoruz! Orman kanunları geçerli artık!"

Türkiye'yi İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmaya iten nedenlerin bazıları şu şekilde:

- İstanbul Sözleşmesi'nin LGBT ideolojisi savunuculuğuna indirgenmesi.

- LGBT'nin bazı kesimler tarafından evrensel hukuk 'normu' şeklinde 'dayatılmasını' engellemek

-  LGBT propagandasının milli ve manevi değerlerde oluşturduğu rahatsızlığı gidermek.

- LGBT ideolojisi üzerinden oluşturulmak istenen  siyasi baskıyı engellemek.

- Kadın hakları meselesini LGBT odaklı tartışmaların baskısından kurtarmak.

 

.

Şevval Sam'dan İstanbul Sözleşmesi provokasyonu! ile ilgili etiketler Şevval Sam Recep Tayyip Erdoğan İstanbul sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.