Sevim Dağdelen ve Cem Özdemir Osman Kavala'ya siper oldu

Almanya'da Türkiye aleyhine yaptıkları açıklamalarla gündeme gelen Türk asıllı milletvekilleri, Sevim Dağdelen ve Cem Özdemir de Osman Kavala'ya siper oldu. 10 büyükelçinin Türk yargısını hedef alan açıklamasına destek veren isimler, Türkiye'ye karşılık verilmesi gerektiğini savundu.

Almanya'nın da içinde olduğu 10 ülkenin büyükelçisi Türk mahkemelerine Osman Kavala’yı serbest bırakma çağrısı yapmıştı.

Çağrıya sert sözlerle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmesi için harekete geçilmesi talimatı verdiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talimatı Almanya'daki Türk düşmanlarını harekete geçirdi.

"ALMANYA DA TÜRK BÜYÜKELÇİYİ SINIR DIŞI ETSİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçi hakkında istenmeyen adam ilan edilmelerini eleştiren Almanya Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen, "Almanya da, Türk büyükelçiyi sınır dışı etsin" dedi.

CEM ÖZDEMİR: TÜRKİYE'YE ORTAK TEPKİ VERİLMELİ

Almanya'da Türkiye karşıtlığıyla bilinen Yeşiller milletvekili Cem Özdemir de konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Özdemir, "Batılı demokrasilerin, Ankara’da net bir şekilde anlaşılacak ortak bir yanıt vermesine ihtiyacımız var" dedi.

Sevim Dağdelen ve Cem Özdemir Osman Kavala'ya siper oldu ile ilgili etiketler Osman Kavala 10 büyükelçi cem özdemir Sevim Dağdelen
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.