Sevilay Yılman'dan medyaya hayati uyarılar....

Yeni Akit gazetesi, FETÖ'nün sosyal medyadaki manipülasyon hesabı "Fuat Avni"nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın askeri yaverleri olduğunu iddia etti.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman ise bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve Fuat Avni haberleri konusunda medyanın daha hassas davranması gerektiğini vurguladı.

Sevilay Yılman, "Kimbilir halihazırda kendisini iyi kamufle edebilen, saklayan ve sinsi sinsi örgüte hizmet eden daha kaç Fuat Avni var? O nedenle bu tür haberleri verirken dikkatli olalım arkadaşlar. " diye yazdı.

İşte o köşe yazısı;

* Fuat Avni’ye dair kritik bir bilgi!

Dün yine gündemdeydi bu mesele. Yeni Akit Gazetesi, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Fuat Avni müstear isimli Twitter fenomeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaverlerinden Albay Ali Yazıcı olduğunu yazıyordu.

Sosyal medya ahalisi epeyce bir ilgi gösterince ben de bildiklerimin ışığında bu konuya el atmak istedim.

Bir kere şunun altını önemle çizmek isterim... Fuat Avni denilen hesap bir ya da birkaç kişinin kontrolünde olup kafalarına göre yazıp çizdiği rastgele bir hesap değil! O nedenle, “Fuat Avni şu çıktı!” ya da “Fuat Avni yakalandı. Kim olduğu tespit edildi” şeklinde haberler yapıp meseleyi basite indirgememek lazım.

Çünkü bu hesap devletin en kritik noktalarına çöreklenmiş, üst düzey siyasilerin, istihbaratçıların, bürokratların dibine kadar girmeyi başarmış yüzlerce, belki de binlerce FETÖ üyesinin ortak istihbaratıyla oluşturulmuş operasyonel bir hesap! Bir nevi istihbarat havuzu denilebilir yani.

Cumhurbaşkanı’mızın yaveri Albay Yazıcı’nın da Fuat Avni adlı hesaba bilgi aktaranlardan biri olduğu kesinlikle doğrudur. Ama unutmayın, daha geride Albay Yazıcı gibi yüzlercesi var. Ve emin olun bunların birçoğu henüz tespit edilememiş durumda. Neden? Çünkü hepsi kendini çok iyi kamufle ediyor. Biliyorsunuz ki bu örgütün, büyürken, gelişirken, devletin en kritik noktalara sızıntı yaparken kullandığı vazgeçilmez taktik “takiye”!

İbrahim Okur... FETÖ’nün yargıda tam hüküm sürdüğü dönem HSYK’nın başındaki meşhur zat! Şimdilerde kendisi FETÖ’den tutuklu. Bizzat onun ağzından duymuştum bir görüşmede. Örgütün lideri Fethullah Gülen’in tüm üyelerine, “Kendinizi gizlemek için, kendinize güven sağlamak için özellikle bana, şahsıma küfür edebilirsiniz!” dediğini...

Belki güleceksiniz ama o gün sırf bendenize şirin görünmek için bu kritik bilgiyi aktaran Okur, sohbetin ilerleyen dakikalarında örgüt lideriyle ilgili çok ağır cümleler sarf etmiş ve şahsının cemaatçi yani FETÖ’cü olmadığını ispat etmeye çalışırken de geçmişten bir hatırasını şu sözlerle paylaşmıştı: “Bir gün cemaatçiler bana geldiler. Dediler ki ‘Canımızı sıkıyorsun’. Gerildik bayağı. Ben de dönüp sonunda onlara dedim ki; Önce bana hocaefendinizin kimin kucağında oturduğunun cevabını verin! Hocanız CIA’nın mı yoksa MOSSAD’ın mı taşeronu onu bana söyleyin!”

Allah yalanı sevmez! İnanın ben bile o görüşme sonunda Okur’un FETÖ’cü olma ihtimalinin düşük olduğunu düşünmüş ve hatta kendi kendime daha evvel onunla ilgili yazdığım bir yazıdan dolayı da epey vicdan muhasebesine girişmiştim. Ancak yaptığımız o görüşmeyi, o anekdotu olduğu gibi aktardığım makalemden sonra da onun katıksız bir FETÖ’cü olduğuna yüzde yüz kanaat getirmiştim.

Neden? Çünkü adam örgütün karargâhı kabul edilen HSYK’nın başkanı. Ve örgüt o karargâh üzerinden yargıyla dilediği gibi oynama erkine sahip! Ama gelin görün ki o başkan, örgütün liderine açık açık küfrediyor! Aşağılıyor! Üstelik biri de ben yani! İktidara yakın bilinen Sabah Gazetesi’nin köşesinden bunu apaçık yazıyorum. Tekzip yok, reddetme yok; çünkü kayıtlı her şey. Ve ne tuhaf... Bütün bunlara rağmen örgüt medyasından, sözcülerinden falan tek bir kişi dahi çıkıp İbrahim Okur’a “Haddini bil başkan!” demiyor.

Sadede gelirsek... Emin olunuz ki, İbrahim Okur da bir Fuat Avni’ydi. Tıpkı bir dönem MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın en yakın çalışma arkadaşı Basri Aktepe gibi. Ya da Cumhurbaşkanı’nın yaveri Albay Yazıcı gibi. Bunlar bildiklerimiz.

Ya bilmediklerimiz?

Kimbilir halihazırda kendisini iyi kamufle edebilen, saklayan ve sinsi sinsi örgüte hizmet eden daha kaç Fuat Avni var?

O nedenle bu tür haberleri verirken dikkatli olalım arkadaşlar. Mümkünse, “Yüzlercesinden bir tanesi daha tespit edildi” diyelim de, “Fuat Avni bulundu sonunda” ifadeleriyle pusuya yatmış diğer Avni’lerin iştahını kabartmayalım!

Ok mi?

Sevilay Yılman'dan medyaya hayati uyarılar.... ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.