Sevilay Yılman'dan CNN Türk'e İmamoğlu tepkisi!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, dün CNN Türk ekranlarında kullanılan montajlı Ekrem İmamoğlu fotoğrafına tepki gösterdi. Yılman, CNN Türk spikeri Buket Güler'in "Fotoğraf ajans muhabirinden alındı" açıklamasına da yanıt verdi.

CNN Türk, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığına ilişkin haberi montajlanmış bir fotoğrafla ‘Ekrem İmamoğlu görevi devraldı’ şeklinde ekrana verdi. Montajlanan fotoğrafın orjinalinde Mansur Yavaş bulunuyordu. Yavaş'ın başının yerine Ekrem İmamoğlu eklenmişti. CNN Türk'ün hatasını ele veren ise photoshopla yapılan bu kurguda Mansur Yavaş'ın eşi oldu.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde olayı gündeme taşıyarak, “Gülüyorsunuz belki ama bu yaşanılanlar habercilik adına hakikaten büyük garabet! Yazık çok yazık” ifadelerini kullandı.

Sevilay Yılman'dan CNN Türk'e İmamoğlu tepkisi!

Yazısında "Sizin adınıza ben utandım" diyen Yılman, "Dün CNN Türk kanalının ana haberinde yaptığı rezaleti görünce aklıma eskiler geldi. Benim haberciliğe ilk başladığım yıllar. İnternet denilen mecra henüz yoktu ve teknoloji sıfırdı. Dolayısıyla her şey olması gerektiği gibiydi. Şimdi akıllı telefonlar sayesinde herkes grafiker... Tabii özellikle sosyal medyada bir furyaya dönüşen montajla değiştirilmiş fotoğraflar çoğu zaman orijinal sanılıyor. Yani vatandaş, gerçeğiyle aynı olduğu için ayırt edemiyor. Onların böyle bir hakkı var ama biz profesyonel habercilerin yok! Hele hele günün 24 saati haber veren TV kanallarının. Dün işte bir twitter kullanıcısı kendine eğlence olsun diye Mansur Yavaş’ın mazbatasını aldığı fotoğrafa Ekrem İmamoğlu’nun kafasını montajlamış. Ve rezalete bakın, bu fotoşoplu fotoğraf birkaç saat sonra CNN Türk’ün ana haberindeydi." yazdı.

Yılman yazısına şöyle devam etti:

"Twiter’da paylaşınca şimdilerde emekli olan işinde de çok iyi bir meslektaşım aradı: “Yahu Ekrem İmamoğlu’nun yanında Mansur Yavaş’ın eşini görünce o kadar şaşırdım ki… Hatta kendi kendime; ‘Bravo vallahi! Bak hanımefendi kalkmış gelmiş Ankara’dan İstanbul’a sırf İmamoğlu’na destek vermeye!’ dedim. Meselenin esasını ancak senin tweet’ini görünce anladım” Gülüyorsunuz belki ama bu yaşanılanlar habercilik adına hakikaten büyük garabet! Yazık, çok yazık!"

YILMAN'DAN CNN TÜRK SPİKERİNİN AÇIKLAMASI SONRASI YENİ SORU

Yaşananların ardından CNN Türk haber spikeri Buker Güler de bir açıklama yaparak, "Bu akşam Ana Haber’de Sayın İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı fotoğrafı kullanmak istedik. Muhabirimizin ajans muhabirinden aldığı fotoğraf başka TV’ler gibi gerçek olduğu düşünülerek yayına verilmiştir. Bu hatadan dolayı özür dileriz." dedi.

Güler'in mesajını paylaşan Sevilay Yılman ise, "Demirören Haber Ajansı Gn.Md Salih Zeki aradı.Söz konusu fotoğrafı kendilerinin servis etmediğini ifade etti.Bu durumda fotoğrafı ajans muhabirinden aldıklarını söyleyip özür dileyen CNN Türk haber spikeri Buket Güler ajansın hangi ajans olduğu açıklamalı!!!" ifadelerini kullandı.

Sevilay Yılman'dan CNN Türk'e İmamoğlu tepkisi! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CNN Türk Sevilay Yılman
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.