Sevilay Yılman yazılarına neden ara verdi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı sohbeti izin almadan yayımladığı yönündeki iddialar sonrası Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın yazıları bıçak gibi kesildi! 2 haftadır köşe yazısı yayımlanmayan Yılman'ın, HT Masa programı da uzun süredir ekranlara gelmiyor...  

Habertürk’ten Sevilay Yılman'ın geçtiğimiz haftalarda köşesinde yer verdiği, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yeni ekonomi politikalarına ilişkin açıklamaları büyük yankı uyandırmıştı.

Yılman, Bakan Nebati ile yaptığı telefon görüşmesini "röportaj" şeklinde okurları ile paylaşmış, yaptığı açıklamalar medyanın genelinde de geniş şekilde kullanılmıştı.

Ancak o "röportajın" aslında röportaj olmadığını yine bir başka Habertürk yazarı Fatih Altaylı açıklamıştı. Altaylı, Yılman'ın söz konusu mesajları, "izin almadan yayınlandığını" öne sürmüştü.

O YAZIYA SANSÜR

Diğer yandan, Fatih Altaylı'nın yazısının kısa süre sonra Habertürk’ün internet sitesinden kaldırılması da söz konusu "röportajın" grup içerisinde ciddi bir krize neden olduğu yorumlarını da beraberinde getirdi.

Bu konuda Sevilay Yılman'dan ise bugüne kadar bir açıklama yapılmadı. Fakat, bu sessizliğin geldiği nokta dikkat çekici bir boyuta ulaştı...

Bakan Nebati ile sohbetini 13 Aralık Pazartesi günü kaleme alan Yılman, 2 veya 3 günde bir kaleme aldığı köşe yazılarına yaklaşık 2 haftalık bir süredir ara verdi.

Ayrıca, Yılman'ın, Habertürk Yazarları Nagehan Alçı, Nihal Bengisu Karaca ile Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki ile birlikte hazırladığı HT Masa programı da 10 Aralık'tan bugüne ekranlara gelmiyor. HT Masa programı, Habertürk'teki röportaj krizinden önce her hafta izleyiciler ile buluşuyordu.

Habertürk yönetiminin kullandığı bu inisiyatifin, Sevilay Yılman'ın kurum bünyesindeki geleceği ile ilgili ne gibi sonuçlar doğuracağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

 

Sevilay Yılman yazılarına neden ara verdi? ile ilgili etiketler Sevilay Yılman Habertürk nureddin nebati köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.