Sevgiliye 8 Mart Kadınlar Günü mesajları! Eşe Kadınlar Günü mesajları

Sevgiliye 8 Mart Kadınlar Günü mesajları! Her sene 8 Mart tarihinde Kadınlar Günü kutlanıyor. Özel günde sevgilileri ve eşlerinin Kadınlar Günü'nü bir mesaj ile de kutlayabilirler. En güzel Kadınlar Günü mesajları ise araştırılıyor. İşte Eşe ve sevgiliye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları...

Sevgiliye 8 Mart Kadınlar Günü mesajları! Dünya Kadınlar Günü bu sene pazar gününe denk geliyor.Kadınlar Günü'ne adım adım yaklaşırken 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlamak için güzel mesajları araştırıyorlar.

Sevgiliye 8 Mart Kadınlar Günü mesajları! Eşe Kadınlar Günü mesajları

Senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum. Varlığınla mutluyum. Kadınlar günün kutlu olsun sevgili anneciğim..

Güneş kadar sıcak, kar tanesi kadar berrak, yağmur kadar saf ve temiz bir ömür dileğiyle... Kadınlar günün kutlu olsun!

Bir bakışın kudreti bin lisanda yoktur. Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun…

Sevgiliye 8 Mart Kadınlar Günü mesajları! Eşe Kadınlar Günü mesajları - Resim : 2

Sevgili eşim...Bana ve ailemize verdiğin bütün sevgi ve emeklerin için teşekkür ederim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...

Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. En kıymetli varlık olan kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖNEMİ NEDİR?

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı fakat her zaman ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1917 Bolşevik Devrimi'nin önderi ve Sovyetler Birliği'nin kurucusu Lenin'in önerisiyle 1921'de Moskova'da gerçekleştirildi.

Adı da "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak belirlendi. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yılları arasında sosyalizmin yayılmasından çekinen bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960'lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen çeşitli gösterilerde anılmaya başlanmasıyla Batı Bloku ülkelerinde daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti.

Sevgiliye 8 Mart Kadınlar Günü mesajları! Eşe Kadınlar Günü mesajları ile ilgili etiketler 8 Mart 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesaj Sevgili
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.