Sevgililer Günü'nde erkek arkadaşa ne alınır?

Sevgililer Günü yaklaştıkça, erkek arkadaşına hediye almak isteyen vatandaşlarımız internet üzerinden bununla ilgili aramalar yapmaya başladılar. Bu sebeple biz de kafası karışık olanlar için bu haberi derledik. Sevgililer Günü her yıl, çiftlerin birbirlerine olan bağlılığını gösterdikleri zaman dilimi oluyor. Bu özel günde birbirlerine hediye almak isteyip de bu konuda bir türlü karar veremeyen internet kullanıcılarının, "Erkek arkadaşıma ne alabilirim" diye soruyor. İşte, Sevgililer Günü erkek arkadaşa alınabilecek hediye önerileri...

14 Şubat Sevgililer Günü her yıl çiftlerine birbirlerini anımsadığı ve hediyeler sunduğu özel bir gündür. Bu özel gün için daha önceden hazırlanan planlar yapılır. Sevgililer Günü'ne az bir zaman kala, erkek arkadaşına hediye almak isteyip de bir türlü karar veremeyenler için bu haberimizi derledik. Roma'da bütün evlilikleri yasaklayan Claduis'a rağmen, Aziz Valentine çiftleri gizlice evlendiriyordu. Bu durumu öğrenen imparator azizin tutuklanmasına karar verdi. Sopa ile öldürülme cezası alan Aziz Valentine aşıkların sembolü oldu. Peki, Sevgililer Günü'nde erkek arkadaşa ne alınır? Hediye önerileri ve fikirleri nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

cropped_content_14-subatta-sevgiliye-atilabilecek-en-guzel-mesajlar_V7GXBNDTnYto6p7_1

SEVGİLİLER GÜNÜNDE ERKEK ARKADAŞINIZA NE HEDİYE ALABİLİRSİNİZ?

Erkeklerin en sevdiği aksesuar saattir. Erkek arkadaşınızın sevdiği renkte bir saat alabilirsiniz. Erkek arkadaşınız klasik giyiniyorsa deri kordonlu spor giyimi seviyorsa da metal kordonlu saatler uygun olur.

Erkek arkadaşınız için parfüm de iyi bir hediye fikridir. Kullandığı parfümün yanı sıra başka bir koku da tercih edebilirsiniz.

Yeni çıkan bir telefonda erkek arkadaşınız için iyi bir hediye olabilir.

Klasik giyinen bir sevgiliniz varsa ona kravatta hediye edebilirsiniz.

İsminizin baş harflerinden oluşan kol düğmeleri de romantik hediyelere örnektir.

14 Şubat’ta sevgilinize mont, bot ya da kazakta hediye edebilirsiniz.

Tespih kullanan bir erkek arkadaşınız varsa güzel bir tespih hediye edebilirsiniz

images_1

KENDİ HEDİYENİ KENDİN YAP

Son yıllarda dünyayı saran bir akım var DIY (Do It Yourself). Normalde çeşitli marka ve mağazalardan satın alabileceğin şeyleri, biraz emekle kendiniz yapabilirsiniz. Evet bu mümkün ama bu gerçekten verimli mi ve de bu gerçekten kullanışlı mı? Yani gerçekten dahiyane birşey ortaya koymuyorsanız, üzgünüz ama tavsiye etmiyoruz. Yine de yapmak istiyorum diyorsanız, vereceğiniz hediyenin paketini, not yazmak istediğiniz kartpostalı ya da hediyeye ek hediyeyi yapın.

Aksesuarlar: Cüzdan, kemer, kravat, saat, bileklik, atkı, bere, ajanda bu kategoriye giriyor. Ve bu kategoridekiler, en “temel” seviyedeki hediye oluyor. Sakın yanlış anlamayın ha, bunlar hiç kötü ya da yanlış değil. Sadece herkesin aklına ilk gelenler bunlar oluyor. O zaman gelin bunları özelleştirin. Mesela, tasarım koleksiyonundan bir cüzdan, özel bir kıravat, her zaman uyum gösterecek bir saat, sizin tasarladığınız bir bileklik ve el emeği göz nuru şeyler daha etkili olur.

Birlikte Yapılacak Şeylerden Hediye Üretmek: Birlikte eğlenceli bir tiyatro ya da dans topluluğuna katılmak ister misiniz? Ya da belki birlikte fotoğraf çekersiniz. Olmadı, birlikte tatile gitmek bütün çiftlerin planlarında vardır zaten. Seçin birini ya da kendi örneğinizi bulun ve uygulayın…

Hobilere Yönelik Hediyeler: Erkek arkadaşınız bilgisayar oyunlarını, maket yapmayı, puzzle çözmeyi, seviyor, kitap okumaya aşık, paraşütle atlamaya tutkun, kış gelince snow-board olmazsa olmazı, müzikle haşır neşir, model araba koleksiyoncusu ya da bunlara benzer hobilere sahipse, hobisini besleyecek bir hediye alın ona. Tertemiz, başınız ağrımaz.

Birbirinizi Şımartın: Kış günlerinde şöyle enfes bir SPA harika olur, binlerce alternatiften birine rezervasyon yaptırın! Olmazsa harika bir masaj terapisi hediye edin ona ve birlikte gidin. Spor salonu üyeliği ve hamam sefası gibi örneklerle uzar gider bu madde.

Sadece sevgililer Günü’nde değil, hergün birbirinizin gözlerine bakmaktan vazgeçmeyin.

AZİZ VALENTİN NE DEMEK?

azizvalentin

İmparator 2. Claudius, Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yönetirdi. En büyük sıkıntısı, ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Bu durumun tek nedeni aşktı. Romalı erkekler aşklarını, eşlerini bırakmak istemiyordu. Bu yüzden Claudius, Roma’da tüm nişân ve evlilikleri yasakladı.

Aziz Valentine, Claudius zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Papaz arkadaşı Aziz Marius ile birlikte, Claudius’un yasağına karşın, çiftleri gizlice evlendirmeyi sürdürdü. İmparator bu durumu öğrendi ve Aziz Valentine tutuklandı.

Cezası, sopa ile dövülerek öldürülmek oldu. MS 270’in 14 Şubat günü, Hıristiyan şehitliğine gömüldü. Bu olaydan 226 yıl sonra, 496’da Papa Gelasius, Aziz Valentine’i onurlandırmak için Şubat 14’ü Aziz Valentine Günü olarak belirlemiştir.

Yıllar geçtikçe yavaş yavaş Şubat 14 sevgililerin, âşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı, hediyeler aldığı bir gün haline geldi. Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle de anılmaya başlandı.

Sevgililer Günü, 1800’lü yıllardan sonra Amerika ’da Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Artık dünyada günler öncesinden her yer kırmızı kalpler ile, güller ile donatılmaya başladı.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR?

14 Şubat Sevgililer Günü’nün hikayesi, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanır. 14 Şubat Sevgililer Günü Valentine'in adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır. Valentine Romalı askerlerin evlenmesinin yasak olduğu dönemlerde; gizlice evlenmelerine yardım ettiği için öldürülmüştür. Bu nedenle 14 Şubat Sevgililer Günü kutlanır.

Sevgililer Günü'nde erkek arkadaşa ne alınır? ile ilgili etiketler 14 şubat sevgililer günü erkek arkadaş hediye önerileri fikirleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.