Sevgililer Günü Pakistan'da yasaklandı

14 Şubat Sevgililer Günü Pakistan'da resmen yasaklandı. Pakistan mahkemesi Sevgililer Günü kutlamalarını İslam kültüründen uzak olduğu gerekçesiyle yasakladı.

14 Şubat Sevgililer Günü Pakistan'da resmen yasaklandı. Pakistan mahkemesi Sevgililer Günü kutlamalarını İslam kültüründen uzak olduğu gerekçesiyle yasakladı. Pakistan'da 14 Şubat'ın aşkın yayılması bahanesiyle ahlaksızlık ve çıplaklığı teşvik ettiğini savunanlar kampanya yürütürken, mahkeme İslam kültüründen uzak olduğu gerekçesiyle kutlamaları kaldırdı.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da sevgililer günü kutlamaları mahkeme kararı ile yasaklandı. Gevgililer Günü'nü mahkeme İslam kültürünün parçası olmadığı gerekçesiyle, halka açık alanlarda yasakladı. Mahkemenin kararı özel bir imza kapanyasının Sevgililer Günü'nün İslami öğretilere aykırı olduğunu savunmasının ardından geldi. Mahkeme kararında ayrıca Sevgililer Günü'nün medyada teşvik edilmemesi veya hakkında haber yapılmaması hükmü de yer aldı.

sevgililer_gn_pakistan

İslamabad Yüksek Mahkemesi kararına göre devlet kurumlarında ve kamuya açık alanlarda Sevgililer Günü kutlamaları bu seneden itibaren yasaklanacak.

Dawn gazetesi, imza kampanyasının düzenleyenlerin, Sevgililer Günü'nün aşkın yayılması bahanesiyle ahlaksızlık, çıplaklık ve hayasızlığı teşvik ettiğini savunduğunu yazdı.

Dini gruplar, son on yılda Pakistan'ın bir çok şehrinde Sevgililer Günü'nün artan popülerliğinin bir yozlaşma olduğunu savunuyor.

Yeni gelen yasak, dükkanları veya restoranları etkilemiyor ancak bu türde bir yasak İslamabad'da ilk defa uygulanıyor.

Mahkemenin kararı Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'in Sevgililer Günü'nden uzak durulması gerektiğini söylemesi ve bunu Pakistan'ın kültürünün bir parçası olmayan Batı kültürü olarak tanımlamasının ardından bir yıl sonra geldi.

Geçen yıl Pakistan'ın kuzey batısında Kohat kenti yetkilileri Sevgililer Günü kartları ve ürünlerinin satışını yasaklamıştı. Peşaver kentinde ise yerel otorite Sevgililer Günü kutlamalarını yasakladı. Ancak yetkililer daha sonra her iki şehirde de yasaklara uyulmadığını açıkladı.

BBC Urdu muhabiri Harun Raşit, geçen yıl muhafazakar bir gazetenin Sevgililer Günü'nü 'müstechenlik bayramı' olarak tanımlayan bir Reklam yayımladığını hatırlatıyor.

Sevgililer Günü Pakistan'da yasaklandı ile ilgili etiketler Sevgililer Günü Pakistan 14 Şubat yasak 14 şubat sevgililer günü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.