Sevgililer günü için tanesi 30 lira olan güle alternatif: Demet lavanta

Sevgililer Günü öncesi gül fiyatlarındaki artış sonrası çiçekçiler kuru bitkilere yönelirken, bütçeye uygun olarak lavanta öne çıkıyor.

14 Şubat Sevgililer Günü öncesi çiçekçilerde son hazırlıklar devam ederken, çiçekçiler gül fiyatlarındaki artış nedeniyle kuru bitkilere yöneldi. Bir adet gülün fiyatı 30 lira iken, lavantanın demeti 15 liradan satılıyor.

Çiçekçilik yapan Senem Nur Yağar, yaklaşan Sevgililer Günü öncesi hazırlıklarını şöyle değerlendirdi:

“Ne kadar bir satış olur veya ne kadar yoğunluk olur kestiremiyoruz çünkü çiçek fiyatları çok yükselmiş durumda. Gül, papatya gibi çiçekler ithal geldiği için çok pahalılar. Şuanda en ucuz olarak kuru bitkileri önerebilirim.

Kuru bitkiler ile yaptığımız aranjmanlar daha uygun oluyor. Gülün tanesi 30-40 liradan satılırken kuru bitki aranjmanları ise 80 lira gibi bir fiyatla satılıyor. Kuru bitki olarak lavantayı örnek verebilirim. Lavantalar Isparta’da üretiliyor. Hem yerli üretim hem de çok güzel kokuları oluyor ve uzun ömürleri oluyor. Lavantaların demeti ise 15 liradan başlıyor.

Yükselen fiyatlar nedeniyle dekoratif ürünler ve kuru bitkilere rağbet edildiğini belirten Yağar, şunları ekledi:

Gül tarzı bitkilerin fiyatları arttıkça insanlar artık dekoratif ürünlere ve kuru bitkilere yönelmeye başladı. Bu tarz bitkiler hem daha ucuz oluyor hem de daha gösterişli ve büyük bir demet oluyor. Bunun yanı sıra canlı gül yerine solmayan gül daha fazla satıyoruz. Canlı bir gülün fiyatı yüksek ve 3 günlük bir ömrü varken solmayan güller ise 100 liradan başlıyor ve 2 yıl ömrü oluyor.

Sevgililer günü için tanesi 30 lira olan güle alternatif: Demet lavanta ile ilgili etiketler Sevgililer Günü gül lavanta

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.