Sever Basal Çorba Tarifiyle Evinize Saray Sofrası Kurun! Sever Basal Çorbası Nasıl Yapılır?

Sever Basal Çorbası tarifi ile karşınızdayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan, Siirt mutfağının en sevilen çorbası Sever Basal Çorbasının saray mutfağında yer aldığını açıkladı. Yeşil Soğan çorbası olarak da bilinen Sever Basal nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Siirt mutfağının en sevilen çorbası Sever Basal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da en sevdiği besinlerden oldu. Erdoğan ailesinin de sofrasında yerini alan Sever Basal çorbası tarifi ve malzemeleri ile de oldukça pratik bir çorba. Biz de Sevel Basal çorbasının nasıl yapıldığını sizler için araştırdık.

Lezzetli ve pratik yapımıyla Sever Basal Çorbası popüler olmadığı için evinize gelen misafirlerin sizden tarifini isteyeceği türden olacak. Siirt sofrasında sıklıkla yer alan bu çorba yaz kış yiyebileceğiniz türden. İşte Sever Basal Çorba tarifi ve malzemeleri...

Sever Basal Çorba Tarifiyle Evinize Saray Sofrası Kurun! Sever Basal Çorbası Nasıl Yapılır?

Sevet Basal Çorba Tarifi...

Kavurma biraz da yağı ile birlikte bir tencereye koyulur, içerisine domates biber sosu (sos yoksa rondodan kapya biber ve domates geçirerek de ekleyebilirsiniz ) salçalar ve baharartlar eklenir (baharatlar isteğe göre miktar ve çeşit olarak ayarlanabilir ) bir süre pişirildikten sonra 6 su bardağı su eklenir, ve hemen bulgur da eklenir, 5 dakika kaynadıktan sonra taze soğan eklenir. Çorba su yeniden kaynamaya başlayınca 10 dakika pişmeye bırakılır ve servise hazır.Üzerine biraz toz sumak çok yakışır. Bu farklı lezzeti sevdiklerinizle buluşturabilirsiniz artık.

Sever Basal Çorba Tarifiyle Evinize Saray Sofrası Kurun! Sever Basal Çorbası Nasıl Yapılır? - Resim : 2

Sever Basal Çorbası Malzemeleri

Pişmiş kavurma 3-4 yemek kaşığı kadar (kavurma eti yağsız kısmından kullanılır ve kavurmanın altında biriken sıvı yağdan da 2-3 kaşık kadar kullanılır )
Kışlık domates ve kapya biber sosu 4-5 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
1 er çay kaşığı kişniş, karabiber
2 şer çay kaşığı toz biber ve tuz
1 su bardağından biraz eksik köftelik bulgur ( çiğ köftelik kadar ince olmayacak)
6 su bardağı kaynar su
8-10 dal taze yeşil soğan

Sever Basal Çorba Tarifiyle Evinize Saray Sofrası Kurun! Sever Basal Çorbası Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler sever basal çorba tarifi sever basal çorba malzemeleri sever basal çorbası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.