Ses tellerinin felç olduğu iddia edilen Aleyna Tilki'nin doktorundan açıklama

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, şarkıcı Aleyna Tilki'nin ses teli felci olduğunu ve 6 aylık sürede hastalığın geçmemesi durumunda tiroplasti ameliyatı olacağını duyurmuştu. Bir süredir sahnelerden uzak olan Aleyna Tilki’nin doktorundan konuya ilişkin açıklama geldi.

22 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki geçtiğimiz haftalarda Instagram hesabından yaptığı bir açıklama ile ses tellerinin yırtıldığını ve bir süre şarkı söyleyemeyeceğini açıklamıştı. Tilki paylaşımında "Son zamanlarda geçirdiğim zor zamanlardan dolayı ses tellerim yırtılmış ve bir süre şarkı söyleyemeyeceğim. Yeniden şarkı söyleyene kadar performansımı izleyip sesimin değerini tekrar tekrar anlıyorum" ifadelerine yer vermişti.

Tilki ikinci paylaşımında ise isim vermeden şu ifadeleri kullanmıştı: "Sahnelerimi elimden alan kimseye de hakkımı helal etmiyorum. Kalktığımda çocuk halimden çok daha güçlü kalkacağımı bilip şimdiden telaşınızı ve korkularınızı saklayacak bir maske edinin."

ONUR AKAY'DAN ALEYNA TİLKİ İDDİASI

Aleyna Tilki'nin bu açıklamasının ardından Onur Akay bir iddiada bulunmuş ve "Ben Aleyna'yı başarılı bulurum ancak Bülent Hanım'ın yanında söylediği şarkıyı dinlediğimde, sesinde küçük nodüller ve ödem olduğunu duydum. Performansındaki kaymalar da ondan kaynaklı. Ayrıca Aleyna ses tellerinin yırtıldığını açıklamıştı. Bende ses telleri ile ilgili bilgi aldım. Rahatsızlığı ses teli yırtılmasından biraz daha ileri. Aleyna ses teli felci olmuş. 6 ay gibi bir zaman diliminde bu rahatsızlığı tamamen geçmezse tiroplasti ameliyatı olacak. Aleyna, maalesef ki sesini kullanmayı henüz tam bilmiyor. Yani yanlış şan tekniği kullanıyor. Acil şifalar dilerim" ifadelerini kullanmıştı.

aleyna tilki

İddiaların ardından Aleyna Tilki'nin doktorundan açıklama geldi. Tilki'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan doktoru, "Ses terapilerimize devam ediyoruz. Şarkı söylemek daha doğrusu profesyonel ses icrası iki boyutu olan bir iş ve birinci boyutu tabi ki sanatsal yetenekler ve müzik bilgisi. İkinci boyutu ise spor. Siz sahnede performans gerçekleştiriyorsanız bunun sportif kısmı da var. Örneği profesyonel bir futbolcunun hayatı boyunca karışılacağı sakatlıklar olabilir. Bu futbolcular uygun tedaviyle tekrar sahaya dönüyorlar. Bizde Aleyna Hanım ile tedavimizi gerçekleştirdikten sonra daha güçlü bir şekilde sahnelere döneceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

Ses tellerinin felç olduğu iddia edilen Aleyna Tilki'nin doktorundan açıklama ile ilgili etiketler Aleyna Tilki Onur Akay Sosyal Medya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.