Sertap Erener, 100 yaşına kadar yaşayacakmış...!!

Tıptaki son teknolojileri takip etmesi ve uygulamasıyla tanınan Sertab Erener, son olarak dünyada yalnızca birkaç kişinin uyguladığı telomer tedavisine başladı. Peki telomer ne demek ve tedavisi nasıl oluyor?

Son röportajda da bu konudan bahseden Sertab Erener, yepyeni bir konuyla gündeme geldi; telomer tedavisi! Söz konusu tedavinin amacı yaşlanmayı geciktirmek.

Sertab Erener, muhteşem sesinin yanında tıp ve güzellik dünyasındaki son gelişmeleri takip etmesiyle de ünlü bir isim. "Duydunuz mu, Sertab Erener kulak memesinden kan aldırıp yüzüne sürüyormuş" gibi şehir efsanesi sohbetlere mutlaka denk gelmişsinizdir

"Telomer, ökaryotik doğrusal kromozomların uçlarında bulunan, herhangi bir gen kodlamayan, özelleşmiş heterokromatin yapılarıdır. Telomerlerin varlığı, kromozomların uçlarının rastgele çift zincir DNA kırılmalarından koruyarak istenmeyen kromozom uçlarının birleşmesinden ya da kromozomu nükleolitik parçalanmadan korur.

sertap1

TELOMER NEDİR?

"Telomer, ökaryotik doğrusal kromozomların uçlarında bulunan, herhangi bir gen kodlamayan, özelleşmiş heterokromatin yapılarıdır. Telomerlerin varlığı, kromozomların uçlarının rastgele çift zincir DNA kırılmalarından koruyarak istenmeyen kromozom uçlarının birleşmesinden ya da kromozomu nükleolitik parçalanmadan korur. Kromozomların bu fiziksel korunmasının dışında, ökaryotik telomerleri, kromatin organizasyonu, kromozomların replikasyonu ve hücre çoğalması gibi önemli hücresel görevleri vardır.

Sertap Erener, 100 yaşına kadar yaşayacakmış...!! ile ilgili etiketler sertaperener telomer kulakmemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.