Serrac'dan tüm dünyayı şaşırtan karar

Libya'nın meşru hükümetinin başbakanı Fayiz es-Serrac'tan istifa açıklaması geldi. Serrac, Ekim ayına kadar görevini devredeceğini duyurdu. Libya Başbakanı'nın bu kararı dünya genelinde şaşkınlık yarattı.

Libya’nın Birleşmiş Milletler nezdinde meşru hükümet olarak tanınan ve Türkiye tarafından da desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, Ekim ayının sonunda görevini devretmeye hazır olduğunu duyurdu.

Son günlerde istifa edeceğine ilişkin iddiaların gündeme geldiği Serrac, “Herkese, görevlerimi en geç Ekim ayına kadar bir sonraki yürütme makamına devretme konusundaki samimi arzumu duyuruyorum.” sözleri ile bir anlamda bu haberleri doğrulamış oldu.

Serrac, şuan içinse görevinin başında olduğunu ifade etti. 

FAYİZ ES-SERRAC KİMDİR?

Fayiz es-Serrac 20 Şubat 1960 tarihinde Trablus'ta dünyaya geldi.

Serrac'ın babası, 1951 yılında bağımsızlığını kazanan Libya'da yönetime yakın bir isimdi ve üst düzey görevleri ifa etti.

Libya'da mimarlık mezunu olan Serrac ise aynı zamanda Libya yönetimine bağlı çok sayıda bakanlık için danışmanlık görevi yürütmüş bir isim.

Ancak siyasetle teması 2011 yılına kadar bazı bakanlıklara danışmanlık hizmeti vermekle sınırlı kaldı.

Siyasete dahli ise 2011 yılında Kaddafi'den sonra Libya'da kurulan Ulusal Geçiş Konseyi'ne girmesiyle birlikte oldu

Ailesinin ve kendisinin Trablus'ta ve ülkede çok saygın konumu bulunuyor.

2014 yılında Trablus'tan bağımsız aday olarak meclise seçilen Serrac aynı dönemde Kamu Hizmetleri ve İskan Bakanlığı görevini üstlendi.

2016 yılında bir suikast girişimine uğrayan Serrac saldırıya rağmen inandığı yoldan dönmedi.

Silahlı mücadeleden çok diyalog yoluyla sorunların halledilmesinden yana olduğu için çoğu kişinin üzerinde ittifak ettiği bir isim oldu. 

Serrac'dan tüm dünyayı şaşırtan karar ile ilgili etiketler Libya istifa Fayiz es-Serrac umh
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.