Serok Ahmet'in fezleke itirazı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'li vekiller hakkında hazırlanan ve TBMM'ye gelen fezlekelere ilişkin konuştu. Fezlekeleri 'siyaseti dizayn etme çabası' olarak yorumlayan Davutoğlu, "Biz buna karşı çıkarız" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşen Davutoğlu, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

HDP'li vekiller hakkındaki fezlekelerle ilgili de konuşan Davutoğlu, "İlkesel bir çerçeveden bakılarak gelmiş fezlekeler değil. Hukuki boyutundan daha çok siyaseti dizayn etme çabası..." ifadesini kullandı.

Serok Ahmet'in fezleke itirazı

"BİZ BUNA KARŞI ÇIKARIZ"

Bunun 'siyaset mühendisliği' olduğunu savunan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada hukuki süreçlerden daha çok temiz siyaset anlayışından, teröre karşı mücadeleden daha çok siyaseti dizayn etme çabası var. Fezlekelerin temel amacı siyaseti dizayn etme çabası olduğu için tutumumuz açıktır. Kimse siyaseti bu yolla dizayn etme çabasına giremez, biz buna karşı çıkarız"

DİĞER PARTİLER NE DİYOR?

Dün partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener ise fezlekeler ile ilgili "Bizim tavrımız net. Arkadaşların bu şaşkınlığını gidermek adına tavrımızı açıklamak istiyorum. İYİ Parti terörün yanında yöresinde olmaz. Mesela İYİ Parti teröristle masa kurmaz, pazarlık yapmaz. Mesela İYİ Parti, teröristin kafasından konfeti temizlemez. Mesela İYİ Parti, seçim kazanmak için terörist mektubuna katil röportajına bel bağlamaz" diye konuşmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ise “Yıllardır söylüyorum. Bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin edemez, ben dahil” açıklamasını yapmıştı

Serok Ahmet'in fezleke itirazı ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi fezleke
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.