Serie A'nın Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu Milan'dan İnter'e transferini anlattı...

Serie A'nın son şampiyonu İnter bu sezon de ligin ilk yarısını lider tamamlamayı başardı. Yeni hocası ve Hakan Çalhanoğlu transferiyle şampiyonluk hedefleyen İtalyan devinde milli yıldız ilk yarıyı 17 maçta 6 gol 8 asistle tamamladı. 27 yaşında futbolcu Milan'dan İnter'e geçişiyle ilgili açık ve net konuştu.

İnter'in ve A Milli Takım'ın yıldızı Hakan Çalhanoğlu, dört sezon formasını giydiği AC Milan'dan ezeli rakibe transfer hakkında ilk kez konuştu.

27 yaşındaki futbolcu, Serie A'nın 12. haftasında oynanan ve 1-1 berabere biten Milano derbisinde takımının golünü atmıştı. S Sport'a özel bir röportaj veren Hakan Çalhanoğlu şunları söyledi.

"Milano derbisinin benim için kolay olmayacağını biliyordum. Çok hazırlandım o maça. Hiç kendimi baskı altına sokmadım. Penaltıcı bizde Lautaro Martinez, ondan sonra benim. Ama takım arkadaşlarım derbide benim kullanmamı istedi. Çünkü benim şut kalitem ondan daha iyi.

"İnter'e geçtiğimde çok tepki aldım. Zoruma gittim bu durum. Sonuçta Milan yedi sezondur Şampiyonlar Ligi'ne katılamadı. Ayrılığımın çok farklı sebepleri de var. Milan bunları açıklamadı. Her şey bana kaldı. Golü attıktan sonra sevinç yaşadım çünkü orada çok küfür yemiştim."

"KADROMUZ MİLAN'DAN DAHA KALİTELİ"

"Eriksen'in yerini doldurmak tabi ki kolay değildi. Beklentiler çok yüksekti. Forvette Lukaku, sağ bekte Hakimi gibi isimlerin yerini doldurmak kolay değildi. İlk yarıyı çok iyi kapattık. Sanırım 7-8 puan gerideydik. Çok çalıştık ve ilk yarıyı lider kapattık."

"İnter'de beni çok güzel karşıladılar. Milan'da oynadığım içni İtalya'ya alışmıştım. Artık İtalyanca da biliyorum. Takım çok kaliteli. Bana göre Milan'dan daha iyi kadromuz var. Sağ olsun hoca (Simone Inzaghi) da beni çok istedi. İnter de daha farklı bir rolde oynuyorum. Milan'da 10 numara oynuyordum. Burada Barella, Brozovic ve ben 6-8 pozisyonunda değişimli oynuyoruz."

"Yeni role adapte olmakta zorlandım. Ne zaman ne yapacağını bilmen gerek. Pozisyonumu buldum diyebilirim. A Milli Takım'da da en son 6 numara pozisyonunda oynadım. Geriden top alıp oyun kurmayı sevdiğim için bana çok uyuyor."

Serie A'nın Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu Milan'dan İnter'e transferini anlattı...

Serie A'nın Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu Milan'dan İnter'e transferini anlattı... ile ilgili etiketler Hakan Çalhanoğlu Inter Serie A
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.