Sergen Yalçın'dan Şampiyonlar Ligi açıklaması!

Aldığı şampiyonlukla birlikte Beşiktaşlıların gönlünü kazanan Sergen Yalçın'dan UEFA Şampiyonlar Ligi açıklaması. Siyah-beyazlı teknik direktör "Avrupa ile aramızdaki fark çok açıldı. Avrupa Ligi'nde, Konferans Ligi'nde belki ilerleyebilirsin ama Şampiyonlar Ligi çok zor. Gruptan çıkmak bizim için başarı." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş ile geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın'dan açıklamalar... Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü UEFA Şampiyonlar Ligi hakkında açıklamalarda bulundu. 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupların belli olması ile birlikte konuşan Sergen Yalçın önündeki maçların zorluğundan bahsetti. TRT Spor'da yayımlanan % 100 Futbol programına katılan Yalçın, kolay bir gruba düşmediklerini belirterek, "Avrupa ile aramızdaki fark çok açıldı. Avrupa Ligi'nde, Konferans Ligi'nde belki ilerleyebilirsin ama Şampiyonlar Ligi çok zor. Gruptan çıkmak bizim için başarı. Orada çok tempolu oynayan rakipler var. O tempoya ayak uydurmaya çalışacağız. Zaten takıma da maksimum tempoda antrenman yaptırıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde oyun formatını değiştirebiliriz. Orada elini kolunu sallayarak puan alamazsın. Gerçekçi olmak lazım." diye konuştu.

YABANCI OYUNCU KURALI İLE İLGİLİ ALINAN KARARI ELEŞTİREN YALÇIN, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Altı yabancı futbolcunun kulübede oturması doğru mu? Asıl soru bu olmalı. Üç Türk oyuncu oynatmakla oyuncunun yetişeceğini mi düşünüyoruz? Yabancı oyuncuyu kısıtlarsak Türk futbolcu gelişir mantığı yanlış. Oynayacak adamın önünde duramazsınız. Galatasaray'da Kerem çıktı, oynuyor. Yabancı sınırında önce kararı kimin aldığı açıklansın. Beşiktaş'ta oyuncularla ilgili kararı ben alıyorum. Ben de orada bu kararı kim aldı onu merak ediyorum. 'Türkiye Futbol Federasyonu aldı' cevabı beni tatmin etmez. Kaç yabancının oynadığı seni neden ilgilendiriyor? Yabancı serbest olursa, ben Ersin'i, Rıdvan'ı, Salih'i, Kenan'ı, Necip'i oynatmayacak mıyım?"

Kadro dışı bırakılan Adem Ljajic'in PAOK'a gitmesinin gündemde olduğunu belirten Yalçın, "Adem Ljajic'ten tamamen ümidimizi kestiğimiz için kadro dışı bıraktık. Ben, Adem ile en az 8 kez toplantı yapmışımdır. Çok şans verdim ama bir türlü istediğimiz seviyeye gelmedi. O maliyetle bu performans kabul edilemez." diye konuştu.

Transferi gündemde olan Gedson Fernandes ile ilgili bir soruya Yalçın, "Ben artık 6 numara istemiyorum, 6-8 birlikte oynayan oyuncular lazım artık. Gedson Fernandes'i de bu yüzden istedim. Şu anda ne durumda bilmiyorum." şeklinde cevap verdi.

Yalçın, VAR sistemi ile ilgili de eleştiride bulunarak, "Bu VAR, neden var? Geçen hafta Kenan'ın pozisyonu, bu hafta Vida'nın pozisyonu ortada. Çaykur Rizespor maçında Vida'nın ayağına basılıyor, hakem 'Bilmeden bastı.' diyor. Bilmeden adama yumruk at, 'Bilmeden yaptım' de geç o zaman. VAR sisteminden memnun değilim. Söylediğim pozisyonlara bir bakın. Bu hafta Vida'nın pozisyonu penaltı değil mi? Kenan'ın pozisyonu penaltı olabilir ya da olmayabilir. Bari pozisyonu bir inceleyin." ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın'dan Şampiyonlar Ligi açıklaması! ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.