Sergen Yalçın'dan Beşiktaş-Galatasaray derbisi sonrası açıklamalar...

Sergen Yalçın: "Yaptığımız işin en kötü yanı sadece başarıya endeksli olması. Başarısızlık durumunda ilk gidecek kişi de teknik direktör. Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle değil. Avrupa’da sezonda kaç hoca değişiyor, bizim ligde kaç hoca değişiyor. Doğal olarak da bu durum beni ve birçok arkadaşımı zor duruma sokuyor. İşin gerçeği bu. Berabere de bitebilirdi. Kazanmak çok önemliydi."

Kötü gidişata Galatasaray galibiyetiyle dur diyen Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Sarı-Kırmızılılar'ı Vodafone Park'ta yenmeyi başardı.

Maçın centilmenlik içinde geçtiğine vurgu yapan başarılı çalıştırıcı, basın toplantısında şunları söyledi:

"Derbiler zordur ve her türlü ihtimale açıktır. Güzel bir maç oldu, dostça bir mücadele oldu. Oyuncular çok dürüst davrandılar ve iki camiaya yakışır güzel bir maç oldu. Berabere de bitebilirdi. Kazanmak çok önemliydi. Son dönemde yaşadığımız iyi olmayan sonuçlar var. Özellikle Şampiyonlar Ligi’yle geldiği için doğal olarak üzerimizde bir baskı oluşturdu. Son maçlarda aldığımız sonuçların etkisi var. Bu durum antrenmanlarda da oyunlarda da belli oluyor. Geniş bir kadro kurduk."

"Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarından sonra yaşadığımız sakatlıklar takımın dağılmasına ve düzenin bozulmasına neden oldu. Oyuncuların dönüşleri de kolay olmuyor. Doğal olarak ritimleri yakalamaları zaman alıyor. Bu zamanı da vermek zorundayız. İyi oynayan, mücadele eden savaşan ve kazanmak için her şeyi veren bir oyuncu grubu vardı sahada. Bu isteğimiz, arzumuz ve gücümüz devam ettikçe, oynadığımız maçlarda bundan sonra iyi sonuçlar gelecektir diye düşünüyorum."

"Lig adına konuşmak için çok erken. Daha ilk çeyrekteyiz. Önemli olan total başarı. Sadece 1 maçlık sonuçlar bizi mutlu etmemeli. Mayıs ayına kadar gidecek bir serüven var ve önemli olan mayıs ayında nerede olduğunuzdur. Bunu sonuna kadar zorlayacağız. Geçen sezon bunu becerdik ve bu sefer de sonuna kadar savaşacağız."

“FATİH HOCA, TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILISI”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile maç öncesi gerçekleştirdiği sohbet hakkında da açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, “Fatih hoca benim antrenörlüğümü yaptı. Çok severim. Rakip olabiliriz ama sevgim, saygım asla bitmez. Türkiye’nin en başarılı isimlerinden ve hatta en başarılısı. Onun bugüne kadar elde ettiği başarıları bundan sonra yakalayabilecek birisi olduğunu düşünmüyorum. Biraz oyunla ilgili ve biraz da Avrupa’daki aldığımız sonuçları konuştuk. Biraz bilgiler verdi bize oyunla ilgili” ifadelerini kullandı.

"FIRAT HOCA İYİ MAÇ YÖNETTİ"

Maçın hakemi hakkında da konuşan tecrübeli teknik adam, "Bence Fırat hoca iyi maç yönetti. Çok güvendiğim bir hoca kendisi. Ufak tefek hatalar olabilir tabii. Bence verdiği penaltı kararı doğruydu, çok iyi gördü. Ama bize de aynı kararları verin. Maçı 5 dakika uzatıp, 10 dakika oynatma. Ya da Amerikan futbolundan gol yedirmeyin" dedi.

Sergen Yalçın'dan Beşiktaş-Galatasaray derbisi sonrası açıklamalar... ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.