Sergen Yalçın: Yavaş yavaş kelimelerin tükendiği yerlere doğru geliyoruz

Sergen Yalçın: "45+1'de ve 90+6'da ve olmaması gereken pozisyonlarda enteresan goller yedik. Bu ciddi motivasyon bozukluğunu gösteriyor. Toparlayabiliriz ama önce oyuncuların bunu istemesi, gayret göstermesi gerekiyor. İşim bahaneler değil, çözümler bulmak. Yavaş yavaş kelimelerin tükendiği yerlere doğru geliyoruz."

Trabzonspor'a Vodafone Park'ta 1-2 mağluğ olarak zirvenin 10 puan gerisine düşen Beşiktaş milli araya sığındı... Son 6 lig maçında 4 yenilgi alan Siyah-Beyazlılar, Avrupa defterini kapatıp tamamlen lige odaklanmak istiyor.

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Trabzonspor yenilgisi sonrası, "Milli arada toparlanıp, 10 puanlık farklı kapatıp şampiyonluğu göğüsleyeceğiz. Geçen sezon da 8-10 puan geriye düştüğümüz zamanlar oldu" dedi. Teknik direktör Sergen Yalçın da maçın basın toplantısında benzer ifadeler kullandı.

"CAMİAMIZA YAKIŞMAYAN, SKORLAR OYUNLAR"

Oyun istedikleri gibi olsa da skorlarda istediklerini alamadıklarını vurgulayan Yalçın, "Bunun birçok nedeni var. Bahanelerle ilgili konuşmak istemiyorum. İşim bahaneler değil, çözümler bulmak. Bu tür durumlarda basın toplantısı yapmak zor, üzgünüz. Yavaş yavaş kelimelerin tükendiği yerlere doğru geliyoruz. Sezon başından beri sergilediğimiz performans, hem sakatlıklar hem oyun bakımından ciddi sorunlar yaşıyoruz. Oyuncuları sahanın içinde döndürmeye çalışıyoruz. Daha tempolu, arzulu, istekli oyunlar oynamak durumundayız ki taraftarları mutlu edelim. Şu ana kadar bunları yapamadık." diye konuştu.

Hızlı bir şekilde toparlanmaları gerektiğini kaydeden Yalçın, "Çok çabuk toparlanmalıyız, lige dönmeliyiz. Fazla çalışmalıyız, daha konsantre olmalıyız, bakış açımızı değiştirmeliyiz. Sorunlar yerine çözümler üretmeliyiz. Bunlar için kapasitemiz var, oyuncuların da var. Üst düzey oyuncular. Bu seneki durum şu ana kadar sağlıklı olmadı. Hem oyuncuları hem bizi üzüyor" ifadelerini kullandı.

 "İKİNCİ YARI DAHA FARKLI PERFORMANS ÇIKARABİLİRİZ"

"Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Maç trafiğinin fazla olması, sezon başı olması, oyuncuların hazır olması doğal olarak ritim bozukluğuna neden oluyor. Bu normal. Devre arasına kadar bu trafik devam edecek. Bu sürede toparlanıp, iyi antrenman yapıp, iyi organize olup devre arasına kadar iyi performans sergilersek ikinci yarı daha farklı performans çıkarabiliriz"

Trabzonspor ile farkın 10 puana çıktığının hatırlatılması üzerine Yalçın, şunları söyledi:

"Trabzonspor haricinde diğer rakiplerle puan farkı fazla değil. Trabzonspor ile ciddi fark oluştu. 3 puanlık sistemde kapanmayacak fark değil. Ama bu oyunla kapanması biraz zor. Oyunu yukarı çekmeliyiz, daha iyi oyunlar oynamalıyız, daha fazla mücadele etmeliyiz. O şekilde belki yarışmacı takım kimliğine bürünebiliriz."

"Bugün berbat bir oyun oynamadık" diyen Yalçın, "Pozisyonlarımız da var. İyi oynadık. 45+1'de ve 90+6'da ve olmaması gereken pozisyonlarda enteresan goller yedik. Bu ciddi motivasyon bozukluğunu gösteriyor. Toparlayabiliriz ama önce oyuncuların bunu istemesi, gayret göstermesi gerekiyor. Uzun süreli maçlar oynuyorlar, yoruluyorlar. Hazır olmayan oyuncularda bazen sakatlık yaşanıyor. Şampiyonlar Ligi'nde tempolu maçlar oynadık. Sonrası bizi zorladı." şeklinde konuştu.

Sergen Yalçın: Yavaş yavaş kelimelerin tükendiği yerlere doğru geliyoruz ile ilgili etiketler Beşiktaş Trabzonspor Sergen Yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.