'Sergen Yalçın önce beni sonra Galatasaray'ı bitirdi'

Uzun yıllardır Beşiktaş'ı takip eden usta gazeteci Orhan Yıldırım, Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın ile ilgili anılarını kaleme aldı. İşte Türk futboluna inanılmaz anılar bırakan efsane futbolcu Sergen Yalçın'ın sevenlerini gülümseten ilginç anılar...

Lucescu’nun isteği sonrası Başkan Serdar Bilgili ve yönetiminin 100. yılda Beşiktaş’a getirdiği Sergen Yalçın, İsviçre kampında, “Çapraz bağlarım kötü. Bu sezon oynar mıyım, oynamaz mıyım belli değil” dedi. Haberi verdik. Ertesi sabah kulüp, önce tekzip yayınlandı. Yönetim, ardından konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek... Tam başlamak üzereyken Sergen geldi. “Yazılanlar doğru. Ama ben espri yaptım. Sonra söylemeyi unuttum” dedi. Aynı Sergen, sezon sonu Galatasaray derbisinde attığı golle şampiyonluğu getirdi.

'Sergen Yalçın önce beni sonra Galatasaray'ı bitirdi'

Beşiktaş’ın 100. yılı... Başkan Serdar Bilgili, Futbol Şube sorumlusu Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli; teknik direktör Mircea Lucescu’yla toplantıda... Başkan, mutlak şampiyonluk istiyor. Rumen hoca da, Sergen Yalçın’ın alınmasını şart koşuyordu... Ve beklendiği gibi Sergen geldi... İsviçre’de başlayan kampta Başkan ve kurmayları da tam kadro hazır. Düz koşu yapan Sergen’in yanımızdan geçerken, durumunu sorduk. “Çapraz bağlarım kötü. Bu sezon oynar mıyım, oynamaz mıyım belli değil” deyip gitti. Haberi verdik. Ertesi sabah önce kulüpten tekzip yayımlandı. ‘Sergen’in sezonu kapattığı haberleri asılsızdır’ diye. Bu da kesmemiş olacak; başkan ve yönetim, basın toplantısı yapacaklar...

Medyaya da golünü attı

Tam başlamak üzereyken Sergen çıkıp geldi. “Yazılanlar doğru. Ama ben espri yaptım. Sonra söylemeyi unuttum” diyerek duruma açıklık getirdi. Şaka yapan Sergen, medyaya istemeyerek de olsa müthiş bir gol atmıştı. Aynı Sergen, sezon sonu Galatasaray derbisinde attığı golle şampiyonluğu getiren isim olacaktı.

Sessiz olun Scala uyuyor

Nevio Scala, Beşiktaş’a yeni geldiği 2000-01 dönemi... Tüm idmanlar alışılmışın dışında akşam yapılmaya başlandı. Durum çok geçmeden anlaşıldı. İtalyan hoca, sağlık sorunu yüzünden sabah kalkamıyordu. Ardından kamp için İsviçre’nin Zürih kentindeyiz. Koşu için sabah erken kalkılıyor. Scala ortalıkta yok. Ne otel personeli, ne de yardımcıları... Ne yapsa uyandıramıyor! Bu durum futbolcuların eğlencesi haline geldi. Hocanın odasının önünde hoplayıp, zıplayıp şarkı söylerken, aynı anda kapısına vurarak uyandırabiliyorlar. Kamp bitimimde otel; kapı faturasını da, ekstralara eklemeyi ihmal etmemişti!

Orhan Yıldırım - Fanatik

'Sergen Yalçın önce beni sonra Galatasaray'ı bitirdi' ile ilgili etiketler Sergen Yalçın Lucescu Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.