Sergen Yalçın: "Hiçbir zaman benim oyuncum vazgeçmez, kabullenmez"

Konyaspor karşısında 81. dakikada Rosier’in golüyle 1-0 kazanan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın ardından konuştu. Mücadeleyi ve savaşı bırakmayacaklarını söyleyen Yalçın, kazanmak için her şeyi sadece sahada yapacaklarını ifade etti: "Hiçbir zaman benim oyuncum vazgeçmez, kabullenmez."

Son 2 haftada kaybedilen 5 puanla zirveyi ezeli rakiplerine kaptıran Beşiktaş, mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı Konyaspor maçında daha 21'de 10 kişi kalınca Siyah-Beyazlı taraftarların aklına aynı soru gelmişti; yine mi puan kaybediyoruz?

Ancak, öyle olmadı ve Sergen Yalçın'ın öğrencileri aradığı golü 81'de Rosier'le buldu ve iyi kapanan rakip karşısında 3 puanı almayı başardı. Maç sonu beIN Sports flaş röportajında oyuncularına ayrı parantez açan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Bu akşam konuşulacak tek şey oyuncuların sahadaki performansı, savaşması, özverisi... Başka konuşulacak bir şey yok. Onlara çok saygı duymak gerekiyor. Hiçbir zaman benim oyuncum vazgeçmez, kabullenmez. Bugün de savaştılar. SAYGI" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında galibiyetten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Yalçın, “Bu galibiyetle tekrar lig yarışının içine kendimizi attık. Tekrar pozisyonumuzu yakaladık. Bu bizim için çok önemliydi. İkinci yarıdaki ilk maçımızı kazandık. 5 puan kaybetmiştik. 10 kişi kaldıktan sonra daha da değerli oldu. Oyuncularım inanılmaz bir özgüvenle kazanmasını bildiler. Hepsine özverileri için teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi veren, oynayan oynamayan hiç fark etmez bütün oyunculara teşekkür etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi de savaşı da camia olarak bırakmayacağız. Bunu gösterdiğimizi düşünüyorum. Top sürekli bizdeydi, oyunu biz yönlendirdik ve her an golü bulabilirdik. Eksik oynamamıza karşın oyuncularımın hepsine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Futbolcularının hiçbir zaman mücadeleyi ve savaşı bırakmayacağını söyleyen Yalçın, “Benim oyuncularım hiçbir zaman mücadeleyi bırakmaz, savaşı bırakmaz. Bütün maçları bu tempoda oynayacağız, savaşarak oynayacağız. Bundan önceki 2-3 maçta da maalesef gördüğümüz şeyler sağlıklı değildi. Hakemlerin yönetme şekilleri beklediğimizin dışında. Oyuncumuzun atılmasında bir sorun yok ama nedense biz duran top pozisyonlarında faul yakaladığımız zaman hakem ısrarla avantaja oynatmaya çalışıyor. Biz duran top oynamak istiyoruz, hakem ısrarla oynatmıyor.

Antalyaspor maçında 20 dakika oyun oynanmadı, verilen süre 7 dakika. Uzatma 7 dakika oynanmadı ama verilen süre hemen bitti. Biz bu hakem arkadaşların yıllardır nasıl maç yönettiğini biliyoruz. Demek istediğim şu, bırakın mücadelemizi verelim. Zaten 1 takım şampiyon olacak ama en azından mücadelemizi verelim, karışmayın bu işlere” dedi.

Alanya deplasmanında kaybedilen puanların ardından söylediği "VAR ne işe yarıyor, kaldırılsın. Hakem hatalarına razıyız" çıkışıyla çok konuşulan başarılı çalıştırıcı, o konuyla ilgili görüş belirtmeye devam etti.

"Biz zaten sezon başından beri VAR’dan falan herhangi bir pozisyon kazanmadık. Galiba ilk maçta bir penaltı kazanmıştık. Biz VAR’la çok ilgilenmiyoruz. Gerekirse VAR hiç karışmasın bizim maçlara, bırakın biz sahada maçımızı oynayalım.

Sergen Yalçın: "Hiçbir zaman benim oyuncum vazgeçmez, kabullenmez" ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Konyaspor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.