Serenay Sarıkaya'nın saplantılı hayranı tedavi görecek

Oyuncu Serenay Sarıkaya, Etiler'deki evinin önünde kendisini tehdit eden saplantılı hayranı Tayfur D.’ye (26) dava açmıştı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altında tutulan şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edilmişti. Mahkeme, akıl sağlığı yerinde olmayan Tayfur D.’nin yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda tedavi altına alınmasına karar verdi.

Serenay Sarıkaya’yı takip eden Tayfur D. geçtiğimiz ocak ayında sanatçının Etiler’de oturduğu sitenin önüne gelip aracının önünü kesti. Otomobilde olmayan Sarıkaya, olayı öğrenince KADES’ten yardım çağırdı.

Sarıkaya'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan şüpheli, emniyette verdiği ifadesinde Sarıkaya ile ruh eşi olduklarını belirterek "Allah katında onunla benim eş kılındığımızı hissediyor ve düşünüyorum" dedi. Tayfur D., sevk edildiği mahkeme tarafından ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde gözlem altına alındı.

Yaklaşık 1 ay gözlem altında tutulan şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edildi.

Sarıkaya, avukatı İsmail Filiz aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurdu ve Tayfur D. hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı aldırıp şikâyetçi oldu.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; Mahkeme, Adli Tıp’ın “sanığın cezai sorumluluğunun olmadığı” yönündeki raporunu göz önüne alarak önceki gün kararını açıkladı.

TEDAVİ GÖRECEK

Akıl sağlığı yerinde olmayan Tayfur D.’nin yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar verildi, ‘tehdit’ suçundan ise beraat etti.

 

 

 

 

Serenay Sarıkaya'nın saplantılı hayranı tedavi görecek ile ilgili etiketler Serenay Sarıkaya mahkeme dava
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.