Serenay Sarıkaya: "Kadınlığa geçişim..."

Oyuncu Serenay Sarıkaya, geride bıraktığımız akşam Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene katıldı.

Pek çok ünlü ismi bir araya getiren törende Sarıkaya, Fi dizisiyle ‘Yılın en beğenilen kadın dizi oyuncusu’ ödülünü aldı.

serenay
Gecede bir de konuşma yapan Sarıkaya, ‘Fi’nin kariyerinde bir dönüm noktası olduğunu anlattı ve “Fi ile büyüdüm. Öncekiler gençlik dizisiydi. Fi kadınlığa geçiş dönemim oldu. Onunla birlikte olgunlaştım” diye konuştu.

SERENAY SARIKAYA KİMDİR?

25 yaşındaki model - oyuncu Serenay Sarıkaya 1 Temmuz 1991 doğmuştur.

SERENAY SARIKAYA ASLEN NERELİDİR?

Ekranların önemli reklam ve dizi projelerinde yer alan Serenay Sarıkaya aslen Ankaralıdır.

SERENAY SARIKAYA'NIN KARİYERİ

Güzel oyuncu ve model Serenay Sarıkaya 15 yaşındayken katıldığı bir güzellik yarışmasında jüri özel ödülünü aldı. Aynı yıllarda Plajda adlı bir sinema filminde rol alarak oyunculuğa adım attı.

İlk oyunculuk deneyimini Şaşkın (2006) filmiyle kazanan Sarıkaya, sonrasında Plajda (2008) filminde rol aldı. İlk kez Sinan Çetin'in Peri Masalı (2008) dizisinde yer alarak dizi oyunculuğuna başladı ve yine aynı yıl Sinan Çetin tarafından hazırlanan Limon Ağacı (2008) dizisinde ilk başrolünü üstlendi. Dizinin sona ermesinin ardından Adanalı (2008-2010) dizisinde rol almaya başladı. 2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç'in ardından ikinci oldu ve Türkiye'yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ardından Lale Devri (2010-2012) ve Medcezir (2013-2015) dizilerinin başrolünde yer alarak popüleritesini arttırdı. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminde seslendirme yapan Sarıkaya Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde de rol aldi.

Dizi ve sinema filmlerinde oynamasının yanı sıra Sarıkaya, reklam filmlerinde de yer aldı ve bazı önemli markalarında reklam yüzü oldu. 2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçildi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

Serenay Sarıkaya: "Kadınlığa geçişim..." ile ilgili etiketler Serenay Sarıkaya Açıklama kadınlığa geçiş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.