Serebral Palsi hastalığı nedir?

Serebral Palsi hastalığı nedir? Ünlü sanatçı Çılgın Sedat'ın oğlu Siraç'ın uzun süredir tedavi gördüğü Serebral Palsi hastalığının pahalı tedavisi sebebiyle Malatyaspor Kulübü bir yardım kampanyası başlattı. Yaklaşık 100 bin TL değerinde yardım toplanan kampanyanın ardından Çılgın Sedat duygusal anlar yaşadı. Peki Serebral Palsi hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Serebral Palsi tedavisi ve ilaçları kaç para? Detaylar haberimizde...

Serebral Palsi hastalığı nedir? Bu sabah Kanal D ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programına telefonla bağlanan Çılgın Sedat, Serebral Palsi hastalığı ile savaşan oğlu Siraç için dün akşam Malatyaspor Kulübü tarafından düzenlenen yardım kampanyasının ardından teşekkürlerini bildirdi. Bu gelişmenin ardındaın Serebral Palsi hastalığı internette araştırılmaya başladı. Peki Serebral Palsi hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Serebral Palsi tedavisi kaç para? Detaylar haberimizde...

Serebral Palsi hastalığı nedir?

ÇILGIN SEDAT'TAN TEŞEKKÜR

Şenol İpek ve Sinem Yıldız, şarkıcı Çılgın Sedat'ın Serebral Palsi hastası çocuğu için yardım gecesi düzenledi. Dün akşam düzenlenen organizasyondan sonra Kanal D ekranlarında yayınlanan 2. Safa programına telefonla bağlanan şarkıcı, geceye gelmeyen isimlere sitem etti.

"GELEN BAŞ TACI, GELMEYENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN"

Dün akşam düzenlenen yardım gecesinde konuşan Çılgın Sedat, "Siraç'ın sağlığı için önemli yoldayız. Allah nasip ederse inşallah yüzde 1 ihtimal bile güzel bir şey bizim için. Çok güzel bir gece düzenlendi oğlum için Allah razı olsun. Gelen baş tacı gelmeyenden de Allah razı olsun. Seda Sayan sahnede en son giydiği elbiseyi verdi. İbrahim Tatlıses, Yılmaz Güney'den kalma kaşkolunu verdi."

"YAŞAMAYAN KİMSE BUNU ANLAMAZ"

"Farklı muhabbetlere herkes koşuyor. Gündem çok yoğun değil ya, olunca bizim peşimizden koşacaklar demek ki.Onlardan gelecek dostluk Allah'tan gelsin. Yaşamayan kimse bunu anlayamaz. Demet akalın evine hırsız girdiği ve kızı rahatsız olduğu için gelemedi ama bir şey hazırlamış oda gönderiyor."

"MALATYASPOR 100 BİN TL GÖNDERDİ"

2. Sayfa programına telefonla bağlanan şarkıcı sözlerine şöyle devam etti: "200 bini biraz geçtik. Herkesten Allah razı olsun gelen herkese teşekkür ederim. Malatyaspor başkanı Ali Gevrek, Malatya yönetimi ve futbolcuları 100 bin TL gönderdi. Serkan Kaya ile gündüz konuştuğumuzda 'ne kadar gidecek bu tedavide?' diye sordu. Ne kadar bekliyorsun sen?' dedi. 'Eksik ne varsa ben onu tamamlayayım' dedi Cengiz (Kurtoğlu) abi de böyle. İbrahim abinin atkısı açık artırma yapılmadı. Cengiz abi aldı. İbrahim abi bana ne düşüyorsa ben yanındayım dedi. Bu bizim yolumuzda başlangıç zaten. Gecenin yapıldığı mekan ve ikramlar da hep ücretsiz yapıldı."

SEREBRAL PALSİ NEDİR?

Serebral Palsi (beyin felci), bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktan herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Serebral palsi kas hareketlerini etkilemekle birlikte kaslardaki ya da sinirlerdeki bir problemden kaynaklanmaz. Beynin, kas hareketlerini kontrol eden bölgelerinde söz konusu olan anormalliklerden kaynaklanır. Serebral palsi görülen çocukların çoğunluğu bu bozuklukla doğar, ancak bozukluk aylar ya da yıllarca tespit edilemeyebilir.

Serebral palsinin belirtileri (semptomları) nelerdir?

Serebral palsinin (SP) ilk belirtileri genellikle çocuk 3 yaşına gelmeden önce ortaya çıkar. En yaygın olanları istemli hareketler sırasında kas koordinasyonu eksikliği (ataksi); kaslarda katılık ya da sıkılık ve abartılı refleksler (spastisite); tek ayağını ya da bacağını sürüyerek yürüme; ayak uçlarında yürüme, eğilerek yürüme ya da makaslayarak yürüme; aşırı katı ya da aşırı gevşek kas tonusudur.

Çocukların küçük bir bölümünde serebral palsi, yaşamın ilk birkaç ayında ya da yılında meydana gelen beyin hasarı, bakteriyel menenjit veya viral ensefalit gibi beyin infeksiyonları ya da trafik kazası, düşme gibi sebeplere bağlı kafa yaralanmaları sonucu ortaya çıkar.

Serebral palsiye neler yol açar?

Birçok SP vakasının nedeni bilinemiyor. Motor işlevleri düzenleyen beyin alanlarının gelişiminde bir anormallik veya hasar geliştiğinde hastalık meydana geliyor. Yaklaşık her 1000 canlı doğumun 2 – 3’ünde meydana gelir. Risk faktörleri aşağıdaki gibidir:

- Prematürite (Erken doğum)

- Çok düşük doğum ağırlığı (Özellikle 1000 gramın altındaki bebekler)

- Virüsler

- Hamilelik sırasında ilaç veya madde bağımlılığı

- Enfeksiyon

- Beyin kanaması

-Travma

Serebral Palsi hastalığı nedir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.