Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi! Kaynana Çatlatan, Damat Yüzü Güldüren Enfes Bir Lezzet!

Evde rahatlıkla yapabileceğiniz şerbetli irmik tatlısı tarifi konuklarınız tarafından da çok beğenilecek bir tarif. Evinizde pratik bir şekilde yapılan tatlı tarifleri araştırırsanız şerbetli irmik tatlısı tam size göre olacaktır.

İrmik ile yapılan tatlılar lezzeti oldukça güzel oluyor. Sütlü olan tatlılara da şerbetli tatlılara da irmik çok yakışıyor. Şerbetli irmik tatlısı tarifi de çok beğeneceğiniz bir tarif. Evde rahatlıkla yapabileceğiniz şerbetli irmik tatlısı tarifi konuklarınız tarafından da çok beğenilecek bir tarif. Evinizde pratik bir şekilde yapılan tatlı tarifleri araştırırsanız şerbetli irmik tatlısı tam size göre olacaktır.

Şerbetli İrmik Tatlısının Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir buçuk su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı karbonat veya bir paket kabartma tozu

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi! Kaynana Çatlatan, Damat Yüzü Güldüren Enfes Bir Lezzet!

Şerbetli İrmik Tatlısı Şerbeti İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 küçük su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu veya bir adet limon tuzu

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi! Kaynana Çatlatan, Damat Yüzü Güldüren Enfes Bir Lezzet! - Resim : 2

Şerbetli İrmik Tatlısının Yapılışı

İlk önce şerbeti hazırlayalım. Bu tür tatlılarda şerbet ılık, kek ise sıcak olacak şekilde şerbet dökülür. Karıştırma kabına 3 adet yumurtaları alın ve yaklaşık 2 dakika mikser yardımı ile çırpın. Bir su bardağı şekeri ilave ettikten sonra beş dakika daha çırpmaya devam edin.

Daha sonra bir su bardağı yoğurdu ve bir buçuk su bardağı irmik, yarım su bardağı sıvı, yağını ilave ettikten sonra bir miktar daha karıştırın. Daha sonra bir su bardağı unu ekledikten sonra bir çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozunu ekleyin. Yağlanmış olan cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve daha önce ısıtılmış fırında 170 derecelik bir ayarda pişirin.

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi! Kaynana Çatlatan, Damat Yüzü Güldüren Enfes Bir Lezzet! - Resim : 3

Fırından çıkarmış olduğunuz keki yaklaşık 3 dakika dinlendirdikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine ilave edin. Daha sonra tatlı şerbetini bir güzel çekmesi için bekleyin. Servis sunumu yaparken üzerine bir miktar Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi! Kaynana Çatlatan, Damat Yüzü Güldüren Enfes Bir Lezzet! ile ilgili etiketler irmik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.