Şerbet gibi Kozalak Şurubu nasıl yapılır? Kozalak Şurubu tarifi ve faydaları

Şerbet gibi Kozalak Şurubu nasıl yapılır? Kozalak Şurubu tarifi ve faydaları! Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan şerbet, kozalak şurubu ile tekrar damaklardaki yerini aldı. Alternatif tıpta da kullanılan kozalak şurubu tarifi nedir? Kozalak şurub faydaları nelerdir?

Şerbet gibi Kozalak Şurubu nasıl yapılır? Kozalak Şurubu tarifi ve faydaları Şerbet gibi Kozalak Şurubu nasıl yapılır? Kozalak Şurubu tarifi ve faydaları! Astım ve bronşit gibi rahatsızlığınız varsa kozalak şurubu ile tedavisi mümkün! Öküsürük kesici etkisiyle son dönemin en çok tercih edilen ve araştırılan kozalak şurubu faydaları saymakla bitmez. Peki kozalak şurubu tarifi nedir?


KOZALAK ŞURUBU NASIL YAPILIR?

Her şeyden önce kozalak şurubunun etkili olması için yeşil olanlarını tercih etmelisiniz. 10 ile 15 adet çam kozalağını yıkayıp üzerini geçene kadar su koymalınız. Ocaktan bir süre kaynatın. Kaynamaya başladığında üzerine 3 bardak şeker ilave edin. 3 saat kadar kaynatılması gerekir. İstenilen kıvamın tutturulması sonrası kozalak şurubunu kavanozlara dolrurun. Birkaç gün bekletin ve sonrasın teüketmeye başlayabilirsiniz.

Kozalak Şurubunun Faydaları Nelerdir?

Çam ağaçlarının sevimli ve şirin görünümdeki meyveleri olan kozalak, günümüzde kozalak şurubu üzerinden değerlendirilmekte ve pek çok önemli fayda sunmaktadır.

- Öksürük krizlerine iyi gelir ve tedavi eder.

- Nezle ve grip gibi kış hastalıklarına karşı koruyucudur.

- Bronşit ve astım gibi rahatsızlıklar için tedavi konusunda destek verir.

- Akciğeri temizler ve rahat nefes alma imkanı verir.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir ve önemli bir antioksidan etkisi sağlar.

- Stres ve strese bağlı olan psikolojik sorunların üstesinden gelir.

- Uykusuzluğa iyi gelir ve sağlıklı bir şekilde uyuma imkan verir.

- Diş eti iltihaplanmalarına karşı iyi gelir ve diş ile diş sağlığını korur.

Şerbet gibi Kozalak Şurubu nasıl yapılır? Kozalak Şurubu tarifi ve faydaları ile ilgili etiketler sağlık kozalak şurubu nasıl yapılır kozalak şurubu tarifi kozalak şurubu faydaları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.