Sera Kadıgil CHP'nin Parti Meclisi listesinde yer aldı!

Sera Kadıgil, CHP Parti Meclisi'ne giren isimlerden biri oldu. Attığı tweetlerle gündeme gelen ve çok tepki çeken Kadıgil vatandaşlarımız tarafından merakla aranıyor. Kurultayın ikinci gününde Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi yayımlandı. Listede bulunan Sera Kadıgil ismi ise dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlarımız merak ettiği sorulara cevap aramaya çalıştık. Peki, Sera Kadıgil'in attığı tweetler ne? Şehitler için ne dedi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Sera Kadıgil ne tweet attı? 29 Kasım 1984 tarihinde dünyaya gelen Sera Kadıgil doğma büyüme İstanbulludur. Lise eğitimini 2003 yılında Vefa Lisesinde, üniversite eğitimini 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden almıştır. Vatandaşlarımız CHP'de Parti Meclisi listesinde yer alan Kadıgil ile ilgili detayları merakla araştırmakta. Merak edilen soruların cevaplarını haberimizde derlemeye çalıştık. Peki, Sera Kadıgil'in attığı tweetler ne? Şehitler için ne dedi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

cropped_content_ezana-hakaret-eden-chpli-sera-kadigil-gozaltinda_82P8m05c8TGJMNN

PARTİ MECLİSİ'NDE YER ALDI

Kurultayın ikinci gününde Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi yayımlandı. Listede bulunan Sera Kadıgilismi ise dikkatlerden kaçmadı. Daha önce,"Kapıda oynayan çocuklardan rahatsız olunca kızgın yağ dökeyim mi üstlerine? Ya da uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imamı mı keseyim?" tweetiyle ezana ve milli değerlere yaptığı hakaretlerle gündeme gelen Kadıgil CHP Parti Meclisi üyeleri listesinde yer aldı.

sera-kadigil_6236

NE TWEET'LER ATTI?

Sera Kadıgil'in çok tepki alan tweetleri aşağıda verilmiştir.

sera_kadAgil

sera_kadAgil2

5269

SERA KADIGİL KİMDİR?

29 Kasım 1984 tarihinde dünyaya gelen Sera Kadıgil doğma büyüme İstanbulludur. Lise eğitimini 2003 yılında Vefa Lisesinde, üniversite eğitimini 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden almıştır. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk alanında başladığı Yüksek Lisans eğitimini 2010 yılında "Sinema Eserleri" üzerine yazdığı tezi ile tamamlamıştır.. Aynı dönemde Londra Queen Mary Üniversitesinde fikir ve sanat eserleri ile telif hakları üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır.

İstanbul'da bulunan Kadıgil Hukuk Bürosu'nun sahibi olan Kadıgil, 2008 yılından bu yana İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesidir.

2014 yılında beri Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi olan Sera Kadıgil Twitter'da ezana hakaret ederek gündeme gelmiş ve gözaltına alınmıştır.

CHP'NİN 36. OLAĞAN KURULTAYI TAMAMLANDI

CHP'nin 36'ıncı Olağan Kurultayı tamamlandı. Cumartesi günü genel başkan seçimi yapıldı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden geçilirken, rakibi Muharrem İnce 447 oyda kaldı. Pazar günü ise partinin kurultaydan sonraki en yüksek karar organı olan 52 kişilik Parti Meclisi (PM), 8 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve üyeliklerinin seçimi yapıldı. Yaklaşık 5 saat süren sayım sonrasında PM ve YDK üyeleri açıklandı.Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından parti tüzüğündeki "cinsiyet ve gençlik kotası" uygulanarak, kesin sonuçlar daha sonra duyurulacak.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ANAHTAR LİSTESİ 7 FİRE VERDİ

Geçen kurultayda 23 fire veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi bu sefer sadece 7 fire verdi. 686 Sayılı KHK’yla ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nde yer aldığı için görevden uzaklaştırılan Marmara Üniversitesi Siyaset Tarihi Ana Bilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın’a BYKP listesinde yer verildi. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde sürpriz, emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz oldu.Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde bulanan Ekrem Kerem Oktay, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Mehmet Bekaroğlu, Celal Çelik, Sezgin Tanrıkulu, Erbil Aydınlık, Muharrem Erkek, Fatma Güner PM'ye seçilemedi.

ONUR AKIN DA LİSTE DIŞI

PM üyeliğine Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 isim arasından seçildi. 12 aday arasında Lale Karabıyık 931 ile en çok oyu aldı. İkinci sırada eski MYK üyesi Burhan Şenatalar, üçüncü sırada ise Prof. Yunus Emre yer aldı. İşte seçilen 8 üye Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Doç. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu ve Doç. Dr. Yunus Emre. Sanatçı Onur Akın da PM'de çizik yiyen isimlerden oldu.

10 İSİM LİSTEYİ DELİP GİRDİ

Ankara Milletvekili Necati Yılmaz 428, eski Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın 422, İstanbul Milletvekili Ali Şeker 375, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan 413, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen 390, İstanbul Milletvekili Eren Erdem 359, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer 371, eski milletvekilleri Erdal Aksünger 373, Müslim Sarı 350, İlhan Cihaner ise 344 oy alarak Kılıçdaroğlu'nun listesinde olmamalarına karşın PM'ye giren yeni üyeler oldu. Aksünger, Kılıçdaroğlu'nun A takımında bulunuyordu ancak listeye girememişti.

Sera Kadıgil CHP'nin Parti Meclisi listesinde yer aldı! ile ilgili etiketler sera kadıgil ne tweet attı attığı tweetler şehitler için ne dedi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.