FIFA eski Başkanı Sepp Blatter hastaneye kaldırıldı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) eski Başkanı Sepp Blatter hastaneye kaldırıldı. Avrupa basınında yer alan haberlere göre; sağlık durumu kötüleşen Blatter'in durumunun ağır ancak şimdilik herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmuyor.

Futbolun patronu FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 85 yaşındaki İsviçreli futbol adamının durumunun ağır olduğu ancak şimdilik herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Sepp Blatter'ın durumu ile ilgili İsviçre''nin Blick Gazetesi'ne konuşan kızı Corinne Blatter Andenmatten, "Babam hastanede... Her geçen gün durumu daha iyiye gidiyor. Şimdilik zamana ve daha fazla dinlenmeye ihtiyacı var" dedi. Blatter'in durmunun stabil olduğunu açıklayan kızı, "Ailem adına mahremiyet istiyorum" ifadelerini kullandı.

1998-2015 yılları arasında 17 yıl FIFA başlanlığı görevini yürüten Blatter, 2015'te koltuğunu İtalyan asıllı İsviçreki spor adamı Gianni Infantino'ya kaptırmıştı. Görevine olaylı bir şekilde veda eden Blatter'in aynı yıl bağışıklık sistemi çöktüğü için hayati tehlike geçirdiği haberleri yansımıştı. Son birkaç yıldır sağlık sorunlarıyla boğuşan FIFA'nın eski patronu için FIFA'nın 14 milyon takipçili Twitter hesabından hiçbir geçmiş olsun paylaşımı yapılmaması dikkat çekti.

YOLSUZLUK İDDİASIYLA SARSILDI

2015'teki FIFA başkanlık seçimi öncesi dönemin UEFA Başkanı İnfantino'yla kavgaya girişen Blatter'in kirli çamaşırları bir anda ortaya dökülmüştü. 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası için Katar'lı zenginlerden rüşvet aldığı iddialarına maruz kalan İsviçreli futbol adamı hakkındaki usulsüzlük iddiaları nedeniyle 8 yıl futboldan men cezası almış, daha sonra bu ceza 6 yıla düşürülmüştü.

Son olarak FIFA 22 Aralık 2020'de İsviçre'deki Dünya Futbol Müzesi kaynaklı şüpheli işlemler nedeniyle Blatter hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

FIFA eski Başkanı Sepp Blatter hastaneye kaldırıldı ile ilgili etiketler FIFA İsviçre sepp blatter
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.