Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na: Meclis çözer de siz ne diyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt sorunu' için TBMM'yi işaret ederek 'Meclis’te çözülebilir' açıklamasının ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan konuya ilişkin değerlendirme geldi. Şentop, "TBMM’nin sorunların çözüm yeri olduğunu hiç kimsenin tartışması mümkün değil. Ama bu soyut bir ifadedir. Yani ‘bir sorunun çözüm yeri Meclis’tir’ derken ne diyorsunuz? Anayasa değişikliği mi, kanun değişikliği mi, bir komisyon kurulmasını mı öneriyorsunuz?" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27. Dönem 4. Yasama Yılı’nı değerlendirerek gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 27. Dönem 4. Yasama Yılı’nda TBMM Başkanlığı’na 349 yasama dokunulmazlığı tezkeresi geldiğini söyleyen Şentop, “Bu kapsamda 27. Yasama Dönemi’nin başlangıcından bugüne kadar TBMM Başkanlığı’na gelip Karma Komisyon’a havale edilen, dolayısıyla 4. Yasama Yılı sonu itibarıyla Karma Komisyon’da bulunan toplam tezkere sayısı 1359’a ulaşmıştır” dedi. Geçtiğimiz yasama yılında TBMM Genel Kurulu’nda 105 birleşim ve 488 oturum gerçekleştirildi. 801 saat 33 dakika çalışma yapıldı ve 33 bin 953 sayfa tutanak tutuldu." dedi.

KİMSENİN TARTIŞMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bir gazetecinin, “Kürt sorunu var mı yok mu?” şeklinde tartışmaları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sorunun Meclis’te çözüleceği açıklamasını anımsatması üzerine Şentop, Meclis Başkanı olarak siyasi partiler arasındaki günlük tartışmalara girmemeye çalıştığını belirtti.

TBMM’nin, Türkiye’de hem siyasetin hem de yaşanan bütün sorunların görüşüldüğü, çözüldüğü yer olduğunu vurgulayan Şentop, TBMM’nin bu konuları, sorunları görüştüğü, tartıştığı sırada elinde Anayasa ve İçtüzük’te uygun görülmüş enstrümanlar bulunduğunu kaydetti. Şentop, TBMM’nin, Anayasa ve kanun değişiklikleri yaptığını, parlamento kararı aldığını, denetim bağlamında araştırma komisyonları kurduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sorunların çözüm yeri olduğunu hiç kimsenin tartışması mümkün değil. Ama bu soyut bir ifadedir.”

TOPLUM HAYATIMIZA KATKI VERMİYOR

“TBMM’nin belirtmiş olduğum Anayasa ve İçtüzük’ten kaynaklanan enstrümanlarla ne yapmasının öngörüldüğü açıkça, somut bir şekilde ifade edilirse, o zaman bence ciddi ve faydalı bir tartışma ortaya çıkabilir. Yani ‘bir sorunun çözüm yeri Meclis’tir’ derken ne diyorsunuz? Anayasa değişikliği mi kanun değişikliği mi bir komisyon kurulmasını mı öneriyorsunuz? Bu şekilde somutlaşan bir tartışma olursa verimli bir tartışmaya dönüşür. Yoksa soyut olarak, içeriği belli olmayan muğlak tartışmalar siyasetimize, toplum hayatımıza katkı vermiyor.”

Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na: Meclis çözer de siz ne diyorsunuz? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Şentop TBMM Başkanı chp genel başkanı kürt sorunu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.