Şentop: Tüm partiler bu tartışmanın içinde olmalı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, yeni bir sivil anayasa olarak tanımladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şentop, "Heyecan verici bir durum. Siyasi partiler kanununu da değiştirmek gerekir." ifadelerini kullandı. Şentop, tüm partilerin yeni anayasa tartışmalarının içinde olması gerektiğini de vurguladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop canlı yayında CNN Türk Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

'HEYECAN VERİCİ'

 Mustafa Şentop'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Daha önce uzlaşma komisyonu oluşmuştu. Ben de AK Parti'yi temsil etmiştim. Anayasa'nın yarısı civarında hükümlerde tam mutabakat sağlanmıştı. Anlaştığımız maddeleri geçirelim çağrısı olmuştu. Böyle bir çağrı heyecan verici.

'ÖNEMLİ OLAN MECLİS TARAFINDAN YAPILMASI'

Yeni anayasa, yepyeni şu anki anayasada bulunmayan hükümlerden oluşan anayasa anlamına gelmiyor. Benimsenmiş, yerleşmiş hükümler var. Önemli olan anayasanın paradigması, Meclis tarafından yapılması. Üzerinden çok zaman geçti.

Yeni bir anayasayı tartışmak, müzakere içerisinde olmanın olumlu olacağını düşüneceğim. Daha önceden uzlaşma komisyonu kurulmuştu. Yeni anaysa tartışması bir heyecan verici Partilerin tutumlarını görmek istiyoruz. Yeni anayasa demek mevcut anayasadan tamamen farklı demek olmuyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminde cumhurbaşkanı partilidir. Başkanlık sistemi ve cumhurbaşkanlığı sistemi aynı anlama geliyor.

BOĞAZİÇİ OLAYLARI

İlk defa Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör ataması yapılmadı. Eylemlerin profesyoneller tarafından organize edildiğini gördük. Kadıköy'de olanları da gördük dün. Eylemcilerin yarısından fazlası öğrenci bile değil. Bu işin Boğaziçi meselesi olmadığı ortaya çıktı. Olayların arkasında profesyonel yapılar var. Gezi olaylarındaki eylemlere dönüştürmek için bir tutum söz konusu. Üniversitelerde öğrencilerin görüşleri alınmalı diyorlar. Ne zaman alınmış Türkiye'de? Daha önce böyle bir uygulama söz konusu olmadı.

Olayların rektörle ilgili olmadığı konusu açıktır. Rektör bahane edilerek Türkiye geneline bir eylem organizasyonunun yayılması istenmektedir.

Şentop: Tüm partiler bu tartışmanın içinde olmalı ile ilgili etiketler TBMM Mustafa Şentop Anayasa Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis yeni anayasa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.