Şentop FETÖ'cülerin oyununu böyle bozdu!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis'te yapmak istediği provokasyona izin vermedi. FETÖ ile iltisaklı bazı internet sitelerinin algı yapmaya başlaması üzerine bütün süreci şeffaf bir şekilde yürütüp kamuoyunu bilgilendirdi.

Mustafa Şentop, asırlık Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başkanı olarak FETÖ terör örgütüne ve onun planlarını bozdu.

Bu oyunların en sonuncusu HDP'li Gergerlioğlu’nun Meclis dışı kalması sürecinde yaşandı. Özellikle FETÖ'nün dizdize hareket ettiği HDP'yle bir provakosyon içinde olduğunu bilen Şentop, sürecin başından beri verdiği masajlarla Meclis'in onurunu koruyup FETÖ'cülere provakosyon kapısını açtırmadı.

Doğan Akın’ın T24 isimli internet sitesi Gergerlioğlu’nu savunmak için FETÖ’cülerle işbirliği içinde TBMM Başkanına sistematik saldırılar yaptı. Gergerlioğlu’nun boy boy görüntüleri siteden yayınlandı.

TBMM Başkanı Şentop sürecin en başından beri verdiği mesajlarla hem TBMM’nin onurunu korurken hem de FETÖ’cülere fırsat vermemişti.

Gergerlioğlu’nun “Sabah namazını kılacağı vakitte TBMM dışına çıkarıldığı” iddiası da yine  T24 sitesi tarafından dillendirildi. T24 ile birlikte bazı FETÖ siteleri de benzer haberler ile algı oluşturmaya çalıştı. 

Şentop FETÖ'cülerin oyununu böyle bozdu!

KAMUOYU ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE BİLGİLENDİRİLDİ

TBMM Başkanı Şentop zamamında verdiği net mesajlarla bu algının oluşmasına engel oldu ve kamuoyunu net bir şekilde bilgilendirdi.

Şentop, dün yaptığı özel yayında, “TBMM İçtüzüğünün 170. maddesine göre, 'Meclis binalarında ve bahçesinde bir suç işlendiği takdirde, savcılığın doğrudan soruşturma yapabileceği bir suçsa, savcılığın talimatı yerine getirilir' diyor. Savcılıktan gelen talimatı, orada görevli arkadaşlarımız yerine getirmiştir. Namaz ve abdest üzerinden bu tartışmanın yürütülmesini FETÖ'cü bir yöntem olarak görüyorum" açıklaması ile FETÖ’nün oynadığı oyunu kamuoyuna deklare etmişti.

Şentop FETÖ'cülerin oyununu böyle bozdu! ile ilgili etiketler TBMM şentop
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.