Şenol Güneş'ten müze ziyareti

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde bulunan Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi’ni gezdi. Bir süredir Trabzon’da bulunan Güneş, Karadeniz doğal yaşamının çeşitli boyutlarıyla sergilendiği müzeyi gezdikten sonra, büyük emek harcanarak oluşturulan bu yapının mutlaka görülmesi gerektiğine işaret etti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir süredir memleketi Trabzon'da dinleniyor. 68 yaşındaki çalıştırıcı bugün Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde bulunan Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi’ni gezdi. 

Müze kurucusu Dursun Ali İnan yaklaşık 30 yıldır topladığı objelerin sergileneceği bir müze oluşturmanın en büyük hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirdiği için büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Şenol Güneş'ten müze ziyareti

Çaykara Uzungöl’de yaklaşık 4000 metrekare alan üzerine kurulu Dursun İnan Müzesi üç ana bölümden oluşuyor.

Müze’de yöresel mimariye bağlı kalınarak yapılan ahşap Uzungöl evi, Dursun Ali İnan’ın otuz yıldır topladığı yöresel - arkeolojik eserler, doğadan topladığı ağaç köklerinden yaptığı heykeller ve mobilyalar, Uzungöl’ün tarihi, kültürü, coğrafyası, faunası, florası, sosyal yaşamı ve daha birçok özelliği hakkında yazılı ve görsel içerik yer alıyor. (İHA)

Şenol Güneş'ten müze ziyareti - Resim : 2

Şenol Güneş'ten müze ziyareti ile ilgili etiketler Şenol Güneş A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.