Şenol Güneş'in taktik anlayışı zayıf mı? Yorumcular yerden yere vurdu...

EURO 2020'nin açılış maçında İtalya'ya 3-0 yenilen A Milli Takım, yenilgiden çok oynadığı etkisiz futbolla gündeme geldi. Futbol yorumcuları taktik yetersizliğin altını çizerken milli futbolculardan Kenan Karaman'da itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım'ın İtalya'ya 3-0 yenildiği EURO 2020 açılış maçının ardından milli futbolcu Kenan Karaman'dan itiraf gibi açıklamalar geldi. İtalya'nın kalitesine dikkat çeken 27 yaşındaki forvet, "İlk yarı skoru tuttuk. İtalya çok etkili bir takım. Taktiksel olarak üst düzeyler. İlk yarı zorlandık. Defansa top kazandığımızda öne çıkamadık, bu problemdi. Bu bir turnuva. Şimdi Galler maçına konsantre olacağız" dedi.

"MADEM TÜRK'SÜN TAKTİK GÖSTER ÜRKSÜN"

İtalyan futbolunun karakteristik özelliği olan "taktik" konusunda sınıfta kaldığımız maçın ardınan futbol yorumcuları da bu konunun üzerinde durdu. YouTube'da yayın yapan Vole kanalında konuşan Ali Ece ise "Madem Türk'sün taktik göster ürksün" diyerek taktik konusuna farklı bir boyut getirdi.

Şenol Güneş'in taktik anlayışı zayıf mı? Yorumcular yerden yere vurdu...

Ali Ece, "Bizim oturmuş takım kimliğimizi herhani bir hücumda yansıttık mı? Biz Fransa'yı öyle havayla, psikolojiyle, motivasyonla, inançla filan yenmedik. Biz Fransa'yı çok doğru bir taktiksel organizasyonla yendik. Akılla yendik, akılla! Futbol artık yüzde 99 taktik akılla kazanılıyor. Herkes iyi oynadığı zaman bireysel yeteneklerin toplamından daha yetenekli takım oluyorsun ve böylece Fransa'nın yıldızlarına üstün geliyorsun. Sen, İtaya maçında iyi şekilde organize olup bireysel yeteneklerin toplamında daha iyi oynasaydın, 1 puanı alabilirdin" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş'in taktik anlayışı zayıf mı? Yorumcular yerden yere vurdu... - Resim : 2

ÇELİKLER: RAKİP ANALİZİN SIFIR

Serdar Ali Çelikler ise teknik direktör Şenol Güneş'e yüklendi: "Sırf sen istiyorsun diye ligi erken bitirdik. Sırf sen istiyorsun diye ligi erken başlatacağız. Sırf sen istiyorsun diye yabancı sayısı düşürülmeye çalışılıyor. Sen önce işine bak hocam ya! Rakibi analizin sıfır! Sıfır değil eksi 10... Seni pres manyağı yapan İtalya'ya karşı ne yapabilirsin? Biz İtalya'yı analiz etmişiz, şöyle şöyle oynuyoruz ama futbolcular yapamıyor diyelim. Ama bir analiz görelim. Senin aklında hocam, aman lig erken başlasın, yabancı sınırı düşsün... O zaman biz de milli takım hocasına karışalım hocam, yabancı dil bilsin mesela!"

Şenol Güneş'in taktik anlayışı zayıf mı? Yorumcular yerden yere vurdu... ile ilgili etiketler Kenan Karaman İtalya EURO 2020 A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.