Şenol Güneş'in neden istifa etmediği ortaya çıktı... Tecrübeli çalıştırıcı bir ilki başarmak istiyor

Şenol Güneş: "Ben de bu futbolu içime sindiremiyorum, futbolcularım da sindiremiyor, Türk halkı da sindiremiyor. Zaman zaman afyon yutmuş gibi oynadığımız bir gerçek. EURO 2020'de beklentimiz bu değildi. Hayal kırıklığıdır"

EURO 2020'de 24 takım arasında 24. olan ve turnuvayı -7 averajla tamamlayan A Milli Takım "ruhsuz" görüntüsüyle tartışma yaratmıştı. Teknik direktör Şenol Güneş, Riva'da basın toplantısı düzenledi. İstifası istenen ancak kendisini başarısız olarak görmediği için istifayı "bırakıp kaçmak" olarak algılayan Güneş'in neden görevi bırakmadığı da ortaya çıktı. 

68 yaşındaki çalıştırıcı, "Avrupa Şampiyonası'nın ardından Dünya Kupası'na hiç katılamadık. Üst üste bu ikisini başarıp tarihe geçmek istiyorum" sözleriyle baklayı ağzından çıkardı. 

Güneş, maaşıyla ilgili yapılan spekülasyonlara da adeta patladı: "Benim maaşımla ilgili çok konuşuluyor. Hiç para almayayım önemli değil. Benim TFF'de param kaldı, kulüplerde de... Hiçbirine dava açmadım. Ulan ne 3.2 milyon eurosu Türkiye'de kimse euro almıyor! Siz döviz alıyor musunuz?"

"AYFON YUTMUŞ GİBİ OYNADILAR"

"Aynı gemideyiz" diyen Güneş, "Ben de bu futbolu içime sindiremiyorum, futbolcularım da sindiremiyor, Türk halkı da sindiremiyor. Zaman zaman afyon yutmuş gibi oynadığımız bir gerçek. EURO 2020'de beklentimiz bu değildi. Hayal kırıklığıdır" ifadelerini kullandı.

"Yola devam etmeyi hep istedim, yine istiyorum. İçimize sinmeyen bu tabloyu unutturacağız. Göreve geldiğimden beri 6 mağlubiyet aldık. Bunların 3'ü 'şu turnuvada' geldi. Beklentiyi büyüten de biziz, turnuvada 3 maçı kaybeden de"

"Geçmişte başardığımızda asla havaya girmedik. 4 sene mukavelem var. Bana yapılacak bütün eleştiriler veya saldırılar benim üzüntümden fazla değil. İşimi daha iyi yapacağım."

Şenol Güneş'in neden istifa etmediği ortaya çıktı... Tecrübeli çalıştırıcı bir ilki başarmak istiyor

"Biz bir anda final istedik. Bunun olabilmesi için konuşalım, tartışalım ama benle ama bensiz. Futbol ömrüm de çok uzun süre olmayacak. Ben devam etmeyeceğim ama benim, sizin, hepimizin düşünceleri devam edecek. Başımız dik, alnımız ak."

"Bu takım başarılı düşüncesini hissettiren biziz. Bu kadar çok üzülmemizin sebebi de bu. Ben başladım, bu yüzden benim devam etmem gerekiyor. Biz beyaz sayfa açtık, bir tablo yaptık. Önümüzde iyi günler, kötü günler olacak."

KİMSE PRİM ALMADI

Milli takımdaki oyuncuların Avrupa Futbol Şampiyonası’na katıldıkları için prim almadıklarını vurgulayan Güneş, şunları söyledi:

"Biz Avrupa Şampiyonası’na katıldık, kimse prim almadı, onu söyleyeyim. Çünkü sonuç gelmedi. Başarının takdiri yönetimindir. Oyuncu maaş almıyor, maaş alan benim. Ne aldığımı zaten herkes yazıyor ama yalan yazılıyor. Benim federasyondan alacağım yok ama kulüplerden var. 3 milyon 200 bin alıyorum ama kimse Euro almıyor Türkiye’de, bunu anlamadınız mı? Türk olup da Euro alan birisi var mı?"

"Ben döviz almıyorum. Federasyon başkanı bunun açıklamasını yapmış, ben sana cevap vermek zorunda mıyım? Burada Beşiktaş’tan aldığım parayı bile almıyorum. Başkan ne yazdıysa onu alıyorum. Daha fazlasını alsam ya da hiç almasam ne olacak? 55 yıldır bu işin içerisindeyim. Keşke kamp güzel geçmeseydi, kavgalı geçseydi. Keşke tartışsaydık. Bu sonuç kötü ama olmayan bir şeyi olmuş gibi yansıtmayalım. Herkes yaptığı işten sorumlu, ben de sorumluyum. Şu döviz işini bir halledin. Türkiye’de Türk insanını aşağılamak ne demek? Beni yıpratın ama oyuncuları yıpratmayın.”

 Şenol Güneş'in neden istifa etmediği ortaya çıktı... Tecrübeli çalıştırıcı bir ilki başarmak istiyor - Resim : 2

Şenol Güneş'in neden istifa etmediği ortaya çıktı... Tecrübeli çalıştırıcı bir ilki başarmak istiyor ile ilgili etiketler Şenol Güneş EURO 2020 A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.