Şener Şen’e ve tüm gerçek sanatçılara saygı

Metehan Demir

Metehan Demir

Şener Şen Türkiye’nin sinema alanında yetiştirdiği en önemli isimlerden. Hangimiz onun filmlerinden etkilenmedik ki? Canladırdığı karakterler hepimizin hatırında.

7 yıl aradan sonra Yol Ayrımı isimli yeni filmde oynayan 75 yaşındaki usta oyuncu yine gündemde...

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülü’nü geçen yıl aldıktan sonra şunları söylemişti;

"Hikayeler hayatı nasıl yaşayabiliriz konusunda bize yol göstericilerdir. Ben canlandırdığım karakterlerin iyiye ve doğruya hizmet etmesi için özenle seçtim.Bir aktör için intihar sayılabilecek uzun yıllar istediğim hikayeyi bekledim.İyiyi, doğruyu ve güzeli arayan toplumların her zaman barış içinde yaşayacağıma inandım. Bu ödülü toplumsal barışımıza bir katkısı olması umudu ile kabul ediyorum."

Geçenlerde bir gazete verdiği röportajda da yine toplumda giderek artan kutuplaşmaya işaret etti.

Kendisinin Cumhurbaşkanlığı ödülünü almasını eleştirenler de oldu. Toplumu yukarıya taşıyacak olanların içinde belki de en önemlileri sanatçılardır. Hangi görüşten olursa olsun. Gerçek sanatçılara saygı duymak gerekiyor.

Onların Cumhurbaşkanlığının ya da bir başka devlet kurumunun verdiği ödülü almasına ya da gelen davetlere katılmasına tepki göstermek ne kadar doğru bunu vicdanımızda değerlendirelim.

Muhalif bir partinin ya da bir sivil toplum örgütünün verdiği ödüle de sanatçımız için aynı övgüyü gösterelim. Ama bunu yaparken bu gerçek sanatçılarımızın zaman zaman yanlış gördüğü şeyleri eleştirmesini de saygı ile karşılayalım.

Eğer gördüğü iyi şeyleri de söylerlerse aynı vicdan terazisinde onlara kulak verelim.

Birbirimizi dinlersek biz kazanırız; Türkiye kazanır.

Diğer Yazıları