Şener: Savunma sanayindeki tüm ana firmaların devletleştirilmesi gerekir

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada savunma sanayi alanındaki tüm firmaların devletleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Abdüllatif Şener, TBMM Meclis Genel Kurulu'nda savunma sanayi alanında faaliyette bulunan bütün firmaların devlet bünyesine alınması gerektiğini vurguladı.

Şener: Savunma sanayindeki tüm ana firmaların devletleştirilmesi gerekir

Şener şu açıklamada bulundu:

"Bayraktar'ların İHA'larıyla ilgili firması da dahil savunma sanayiyle ilgili tüm ana firmaların devletleştirilmesi lazım. Yoksa, bu ülke başını savaştan çıkaramaz. İnsanlığın en büyük tutkularından biri kar tutkusudur. Şimdiden uyarıyorum.

Geçenlerde bir rakam yayınlandı. Çin hariç, dünyanın 100 silah üreticisi firmanın yarısı Amerika'ya ait. Bu 100 şirketin 2018 geliri, 420 milyar dolardır. En büyük 15 silah üreticisinin geliri ise 245 milyar dolardır. Bunlar sadece üretici gelirleri.

Böylesine devasa rakamlar içerisinde, sadece 2 Türk firması vardır. Bunlarda 54. sırada ASELSAN vardır, 84. sırada ise TAI vardır.

Şunu herkesin bilmesi lazım. Dünyada savaşarı kim çıkarır. En bilineni silah sektörüdür. Bu silahlanma yarışı ne kadar genişlerse, o kadar çok savaşları tetikleyen merkezler ortaya çıkmaktadır.

"TÜM ANA FİRMALARIN DEVLETLEŞTİRİLMESİ LAZIM"

Türkiye'nin konumunu değerlendirmek istiyorum. Şu anda, hükümetin izlediğ milli savunma sanayii politikaları topyekün yanlıştır. Türkiye'ye zarar verecek niteliktedir. Bakın tank palet fabrikasının, yandaşlara peşkeş çekilmesi yanlıştır.

Özel sektör bağlantılı, özel sektör bağlantılı olmaktan da öte doğrudan Cumhurbaşkanı'nın bu ülke adına karar verme yetkisine sahip bir ismin akrabalarının silah sanayiine girmesi bu ülke için bir felakettir.

Bayraktar'ların İHA'larıyla ilgili firması da dahil savunma sanayiyle ilgili tüm ana firmaların devletleştirilmesi lazım. Yoksa, bu ülke başını savaştan çıkaramaz. İnsanlığın en büyük tutkularından biri kar tutkusudur. Şimdiden uyarıyorum."

Şener: Savunma sanayindeki tüm ana firmaların devletleştirilmesi gerekir ile ilgili etiketler TBMM Savunma sanayi İHA abdüllatif şener Bayraktar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.