29 Mayıs 2020
12 °
İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
1 sa 34 dk
Güneş'e kalan süre
İmsak 03:34 Güneş 05:29 Öğle 13:07 İkindi 17:05 Akşam 20:34 Yatsı 22:20
Kültür Sanat

Senarist ve yönetmen Atilla Akarsu hayatını kaybetti!

Yeşilçam'ın eski oyuncularından olan, senarist ve yönetmen Atilla Akarsu hayatını kaybetti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

SuperHaber’in edindiği bilgilere göre,tam bir yeşilçam emekçisi olan,set işçiliğinden yönetmenliğe kadar yükselen Atilla Akarsu, geçtiğimiz yıllarda kansere yakalanmış ve tedavi olarak iyileşmişti.

Akarsu bundan bir ay önce beyin kanaması geçirmiş ve yoğun bakıma alınmıştı. Akarsu, tedavi gördüğü hastanede bugün yaşam mücadelesini kaybetti.

Aslen Ordulu olan Akarsu Osman Ağa filminin çekilmesi için uzun uğraşlar vermişti.

ATİLLA AKARSU KİMDİR?
4 Şubat 1956 yılında Ankara’da dünyaya gelen Atilla Akarsu, Yeşilçam’a 1968 yılında set işçisi olarak giriş yaptı. Bir süre İzzet Akay’a kamera asistanlığı yaptı. Çetin İnanç ile çalıştı. Bir süre reji asistanlığı görevi de yapan Akarsu, 1987’de yılında ise yönetmenliğe adım attı.

Yönetmen Filmografisi
Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman - 2012 (Sinema Filmi)
Aliye - 1992 (Sinema Filmi)
Şehirde İki Kadın - 1987 (Sinema Filmi)
İkisi De Cesurdu - 1987 (Sinema Filmi)
Senarist Filmografisi
Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman - 2012 (Sinema Filmi)
Aliye - 1992 (Sinema Filmi)
Şehirde İki Kadın - 1987 (Sinema Filmi)
İkisi De Cesurdu - 1987 (Sinema Filmi)
Yapımcı Filmografisi
Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman - 2012 (Sinema Filmi)
İkisi De Cesurdu - 1987 (Sinema Filmi)
Oyuncu Filmografisi
Vicdan - 2008 (Sinema Filmi)
Sen Başkasın (Köylü) - 1995 (Sinema Filmi)
Acı Hayat - 1987 (Sinema Filmi)
Acı Lokma (Ömer'in Adamı) - 1986 (Sinema Filmi)
Acıların Çocuğu (Arap) - 1985 (Sinema Filmi)
Reşo / Vatan İçin - 1974 (Sinema Filmi)
Çirkin Ve Cesur - 1971 (Sinema Filmi)

Diğer Filmografisi
Öksüzler - 1986 .... Set Ekibi (Sinema Filmi)
Acıların Çocuğu - 1985 .... Set Ekibi (Sinema Filmi)
Şipşak Basarım - 1975 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Reşo / Vatan İçin - 1974 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Tarkan Güçlü Kahraman Kolsuz Kahramana Karşı - 1973 .... Makyaj Asistanı (Sinema Filmi)
Karaoğlan Geliyor - 1972 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Acı Kader - 1972 .... Set Ekibi (Sinema Filmi)
Şerefimle Yaşarım - 1971 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Çirkin Ve Cesur - 1971 .... Set Ekibi (Sinema Filmi)
Cehenneme Hoşgeldin - 1971 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Kara Memed - 1971 .... Reji Ekibi (Sinema Filmi)

Yorumlar